autor:

LARISA

» » Aperitive

Vinete grecesti

Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
patru vinete mari, doua linguri zeama de lamaie, o ceapa mare, 500 grame carne tocata de vita, doua linguri de pesmet, doua oua, sare, piper, patru-sase rosii mari si coapte, cimbru proaspat, o mana de masline negre (dar fara samburi), o cana de vin, doi catei de usturoi, ulei, o cana de suc de rosii,100 grame telemea putin sarata si uscata (ca sa poata fi rasa).

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Taie fiecare vanata in doua, pe lungime, si scobeste-le pana se fac niste corabioare. Nu taia codita. Pune cateva picaturi de suc lamaie si inteapa coaja cu o furculita, din loc in loc. Pastreaza miezul. Pune vinetele intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei

Toaca ceapa, amestec-o cu carnea tocata, pesmetul, ouale, sarea si piperul. Toaca rosiile, cimbrul si maslinele. Adauga miezul vinetelor, tocat cu un cutit. Omogenizeaza amestecul si umple vinetele.

Amesteca vinul cu sucul de rosii. Potriveste de sare si piper. Caleste in putin ulei usturoiul, adauga amestecul de vin si suc de rosii si cand fierbe, pune totul in tava in care sunt vinetele. Da la cuptor 60-70 minute, la foc potrivit.

Cand mancarea este aproape gata si sucul a scazut, rade branza peste vinete si mai lasa la cuptor cinci minute.

Serveste fierbinte cu iaurt sau smantana alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete grecesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tabouleh- Salata de grau sfaramat-specific tarilor arabe

Tabouleh- Salata de grau sfaramat-specific tarilor arabe

Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini

10 voturi    22 comentarii
30 min
Aperitive
salata de fasole verde

salata de fasole verde

Cateii de usturoi se zdrobesc cu sarea, se adauga mustarul si uleiul treptat. Pasta obtinuta trebuie

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • patru vinete mari
  • doua linguri zeama de lamaie
  • o ceapa mare
  • 500 grame carne tocata de vita
  • doua linguri de pesmet
  • doua oua
  • sare
  • piper
  • patru-sase rosii mari si coapte
  • cimbru proaspat
  • o mana de masline negre (dar fara samburi)
  • o cana de vin
  • doi catei de usturoi
  • ulei
  • o cana de suc de rosii,100 grame telemea putin sarata si uscata (ca sa poata fi rasa).

Raporteaza reteta

Retete
de LARISA
Salata greceasca

Salata greceasca

Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate reci
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
VINETE SI DOVLECEI PANE