autor:

iulia787

» » Aperitive

Vinete şi dovlecei în pijamale

Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Ingrediente
2 vinete mari, 4 dovlecei, 8- 10 roşii cărnoase, 400 - 500 g caş, caşcaval, mozzarella sau caşcavea afumată, după gust, amestecate sau numai de un fel, un pacheţel brânză topită feliată, 400 g şuncă slabă (tip Şunca de Praga), 20 ml ulei de măsline pentru uns tava, 300 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit vinetele şi dovleceii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se spală şi se curăţă vinetele şi dovleceii, tăind fâşii din cojă cu dispozitivul pentru curăţat cartofii, în aşa fel încât să alterneze coajă- zonă curăţată, făcând să pară ca în... pijamale. Se taie apoi rondele de circa jumătate centimetru. Vinetele se sărează şi se lasă 15-2o minute. Între timp prăjim rondelele de dovlecei, rumenindu-i uşor. După ce am terminat de prăjit dovleceii, presăm bine vinetele pentru a stoarce lichidul, apoi le prăjim la fel ca pe dovlecei. După ce s-au prăjit, atât dovleceii cât şi vinetele, le scoatem pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei dobândit în urma prăjirii.
Cuptorul se încinge la circa 180 grade Celsius.
Brânzeturile se toacă mărunt sau se dau prin maşina de tocat şi se amestecă (dacă am ales mai multe varietăţi).
Roşiile se taie în felii de circa jumătate de centimetru.
Se unge o tavă (de preferat antiaderentă) şi se începe aşezarea în straturi, în ordinea următoare:
-dovlecei
-roşii
-şuncă
-brânză topită
-vinete
-brânzeturile (caş, caşcaval, etc.)
Se continuă aranjarea în straturi a ingredientelor până se termină, ultimul strat fiind neapărat format din brânzeturi. Folosiţi sau nu condimentele pe care le preferaţi: busuioc, piper negru sau alb, mărar sau pătrunjel.
Se dă la cuptor tava pentru circa o oră, până ce s-a rumenit bine. Se lasă să se răcească puţin înainte de a o porţiona. Altfel riscăm să \"alunece\" straturile. Nu mai este nevoie adăugarea de sare decât în cazul folosirii brânzeturilor nesărate.
Se poate servi rece sau caldă, atât ca aperitiv, cât şi ca felul II. Se poate găti şi în varianta fără şuncă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete şi dovlecei în pijamale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Chec Aperitiv

Chec Aperitiv

Telemeaua si cascavalul le dam prin razatoare, maslinele le taiem feliute, la fel procedam si cu

10 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 4 dovlecei
  • 8- 10 roşii cărnoase
  • 400 - 500 g caş
  • caşcaval
  • mozzarella sau caşcavea afumată
  • după gust
  • amestecate sau numai de un fel
  • un pacheţel brânză topită feliată
  • 400 g şuncă slabă (tip Şunca de Praga)
  • 20 ml ulei de măsline pentru uns tava
  • 300 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit vinetele şi dovleceii

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Oua prajite cu castravete in stil chinezesc