autor:

iulia787

» » Aperitive

Vinete şi dovlecei în pijamale

Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Ingrediente
2 vinete mari, 4 dovlecei, 8- 10 roşii cărnoase, 400 - 500 g caş, caşcaval, mozzarella sau caşcavea afumată, după gust, amestecate sau numai de un fel, un pacheţel brânză topită feliată, 400 g şuncă slabă (tip Şunca de Praga), 20 ml ulei de măsline pentru uns tava, 300 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit vinetele şi dovleceii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se spală şi se curăţă vinetele şi dovleceii, tăind fâşii din cojă cu dispozitivul pentru curăţat cartofii, în aşa fel încât să alterneze coajă- zonă curăţată, făcând să pară ca în... pijamale. Se taie apoi rondele de circa jumătate centimetru. Vinetele se sărează şi se lasă 15-2o minute. Între timp prăjim rondelele de dovlecei, rumenindu-i uşor. După ce am terminat de prăjit dovleceii, presăm bine vinetele pentru a stoarce lichidul, apoi le prăjim la fel ca pe dovlecei. După ce s-au prăjit, atât dovleceii cât şi vinetele, le scoatem pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei dobândit în urma prăjirii.
Cuptorul se încinge la circa 180 grade Celsius.
Brânzeturile se toacă mărunt sau se dau prin maşina de tocat şi se amestecă (dacă am ales mai multe varietăţi).
Roşiile se taie în felii de circa jumătate de centimetru.
Se unge o tavă (de preferat antiaderentă) şi se începe aşezarea în straturi, în ordinea următoare:
-dovlecei
-roşii
-şuncă
-brânză topită
-vinete
-brânzeturile (caş, caşcaval, etc.)
Se continuă aranjarea în straturi a ingredientelor până se termină, ultimul strat fiind neapărat format din brânzeturi. Folosiţi sau nu condimentele pe care le preferaţi: busuioc, piper negru sau alb, mărar sau pătrunjel.
Se dă la cuptor tava pentru circa o oră, până ce s-a rumenit bine. Se lasă să se răcească puţin înainte de a o porţiona. Altfel riscăm să \"alunece\" straturile. Nu mai este nevoie adăugarea de sare decât în cazul folosirii brânzeturilor nesărate.
Se poate servi rece sau caldă, atât ca aperitiv, cât şi ca felul II. Se poate găti şi în varianta fără şuncă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete şi dovlecei în pijamale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 4 dovlecei
  • 8- 10 roşii cărnoase
  • 400 - 500 g caş
  • caşcaval
  • mozzarella sau caşcavea afumată
  • după gust
  • amestecate sau numai de un fel
  • un pacheţel brânză topită feliată
  • 400 g şuncă slabă (tip Şunca de Praga)
  • 20 ml ulei de măsline pentru uns tava
  • 300 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit vinetele şi dovleceii

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Chec aperitiv