Autor:
alina (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 02 februarie 2014
Ingrediente
2 vinete mari, 3 catei de usturoi, 1 ceapa mare, 1 lingura de ierburi aromatice, 400 g rosii tocate, 150 g iaurt, 1 ou, 50 g pesmet
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Ceapa si rosiile le curatam de coaja si se taie separat cuburi. Se pune ceapa la calit cu 1 catel de usturoi intr-o lingura de ulei de masline, peste ea se pun rosiile pisate si ierburile aromatice si se lasa sa fiarba pana devine un sos mai gros.
Vinetele le curatam de coaja si se taie felii pe lung. Fiecare felie de vanata se unge cu ulei si se freaca cu usturoi.Se pune un rand de vinete, peste sosul si deasupra se pune un alt rand de vinete si la sfarsit punem oul batut cu iaurt. peste ou se presara pesmet sau branza.
Se baga la cuptorul incalzit la 180 C si se lasa 40 de minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Vinetele se curata de coaja si se pun la fiert 10 minute, dupa ce au devenit moi se pun la scurs. Soia
3 voturi
2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinetele se spala si se taie pe lung pe jumatate.Se scoate miezul din ele, dar nu pana la coaja,
2 voturi
2 comentarii
60h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate