autor:

Fara foto

» » Aperitive

Vinete marinate

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
3 vinete mijlocii, sare, 250 g lapte acru (batut), 1 lingurita de chimen macinat, 1 plic de ceai de menta, 125 ml untdelemn bun, patrunjel tocat.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung, in felii de cca 1/2 cm. Se sareaza si se pun deoparte 30 de minute. Intre timp, se amesteca bine laptele acru cu chimenul macinat si sarea. Se rupe pliculetul de ceai si se presara menta din el in compozitia din castron. Se usuca bine feliile de vinete intr-un servet si se prajesc pe rand, in ulei incins, pe ambele parti pana devin maronii. Bucatile prajite se pun pe o hartie absorbanta (de sugativa), apoi se asaza pe-o farfurie un rand de vinete, un strat de lapte batut. Deasupra se presara patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Muschi de vitel cu vinete marinate

Muschi de vitel cu vinete marinate

Vinetele: Vinetele le taiem in 4 pana aproape de cotor.Le prajim in ulei incins pana se rumenesc

8 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie felii. Ouale fierte la fel se taie felii. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

    reteta foarte interesanta merita incercata.

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • sare
  • 250 g lapte acru (batut)
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 plic de ceai de menta
  • 125 ml untdelemn bun
  • patrunjel tocat.

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

reteta foarte interesanta merita incercata.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chiftele de porumb