autor:

Fara foto

» » Aperitive

Vinete marinate

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
3 vinete mijlocii, sare, 250 g lapte acru (batut), 1 lingurita de chimen macinat, 1 plic de ceai de menta, 125 ml untdelemn bun, patrunjel tocat.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung, in felii de cca 1/2 cm. Se sareaza si se pun deoparte 30 de minute. Intre timp, se amesteca bine laptele acru cu chimenul macinat si sarea. Se rupe pliculetul de ceai si se presara menta din el in compozitia din castron. Se usuca bine feliile de vinete intr-un servet si se prajesc pe rand, in ulei incins, pe ambele parti pana devin maronii. Bucatile prajite se pun pe o hartie absorbanta (de sugativa), apoi se asaza pe-o farfurie un rand de vinete, un strat de lapte batut. Deasupra se presara patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Muschi de vitel cu vinete marinate

Muschi de vitel cu vinete marinate

Vinetele: Vinetele le taiem in 4 pana aproape de cotor.Le prajim in ulei incins pana se rumenesc

8 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Spalam dovleceii,ii scobim de miez in interior,ii dam cu sare in interior,si ii lasam cu \'\'gura\'\'in

11 voturi    6 comentarii
55 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

    reteta foarte interesanta merita incercata.

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • sare
  • 250 g lapte acru (batut)
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 plic de ceai de menta
  • 125 ml untdelemn bun
  • patrunjel tocat.

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

reteta foarte interesanta merita incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Briose cu carnati afumati, emmentaler si ardei gras