autor:

iuliana tarnoveanu

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Vinete pane

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
3 vinete potrivie, 2 oua, 100g faiana, sare, ulei din muguri de palmier,etc.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala se taie rondele sau fisii vinetele ,se presara cuputina sare ,se scureg apoi de apa se dau prin compozitia pregatita (ouale se bat ,apoi se aduga faina,rezultind un aluat subtire ),se frig in uleiul incins.pe ambele parti.Se servesc atit calde cit si reci ca atre sau ca garnitura la diverse preparate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

16 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de post
Vinete pane in crusta crocanta

Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Eu trec feliile de vinete prin faina apoi prin ou. Sunt foarte gustoase si aspectuoase

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Imi plac foarte mult...

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

    O sa incerc si eu vinete pane,am facut doar dovlecei si conopida.Vinetele le-am folosit doar la salata si musaca de vinete.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete potrivie
  • 2 oua
  • 100g faiana
  • sare
  • ulei din muguri de palmier,etc.

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

4 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac foarte mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute rapide din legume crude - de post (reteta casei)