autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane cu tatiki

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mai subtiri (500 gr.), , sare, , piper, , 2 oua, , 100 gr. pesmet, , untdelemn., Pentru tatiki: 150 gr. iaurt, , 200 gr. branza moale de vaci, , sare, , piper, , 3-4 catei de usturoi, , 1/2 castravete.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii. Tatiki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi. Se serveste alaturi de vinetele pane prajite. (Un deliciu!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu tatiki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu amestec mexican si ciuperci

Pui cu amestec mexican si ciuperci

Se curata ceapa si se taie solzisori. Ardeiul se taie cubulete si rosia feliute. Se pun doua linguri

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume

Orez cu legume

Curatati legumele si tocati-le cubulete mici. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei

16 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mai subtiri (500 gr.)
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 100 gr. pesmet
  • untdelemn.
  • Pentru tatiki: 150 gr. iaurt
  • 200 gr. branza moale de vaci
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 castravete.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tocanita de marar cu ceapa verde si afumatura