autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane cu tatiki

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mai subtiri (500 gr.), , sare, , piper, , 2 oua, , 100 gr. pesmet, , untdelemn., Pentru tatiki: 150 gr. iaurt, , 200 gr. branza moale de vaci, , sare, , piper, , 3-4 catei de usturoi, , 1/2 castravete.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii. Tatiki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi. Se serveste alaturi de vinetele pane prajite. (Un deliciu!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu tatiki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fleica de porc cu cartofi prafuiti prin malai

Fleica de porc cu cartofi prafuiti prin malai

Inainte cuptorul se seteaza la 250 C, in tava se pune hartie de copt se stropeste cu ulei de masline

6 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de castraveti murati cu scaricica afumata

Ciorba de castraveti murati cu scaricica afumata

Spalam si curatam legumele, apoi le tocam cubulete si/ sau felii. Tocam si scaricica cubulete. Intr-o

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mai subtiri (500 gr.)
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 100 gr. pesmet
  • untdelemn.
  • Pentru tatiki: 150 gr. iaurt
  • 200 gr. branza moale de vaci
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 castravete.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Varza acra calita