autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane cu tatiki

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mai subtiri (500 gr.), , sare, , piper, , 2 oua, , 100 gr. pesmet, , untdelemn., Pentru tatiki: 150 gr. iaurt, , 200 gr. branza moale de vaci, , sare, , piper, , 3-4 catei de usturoi, , 1/2 castravete.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii. Tatiki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi. Se serveste alaturi de vinetele pane prajite. (Un deliciu!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu tatiki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Intai se cojesc usor bostaneii de coaja, se taie un capac si se scoate continutul din ei lasand un

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mai subtiri (500 gr.)
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 100 gr. pesmet
  • untdelemn.
  • Pentru tatiki: 150 gr. iaurt
  • 200 gr. branza moale de vaci
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 castravete.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni