autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane cu tatiki

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mai subtiri (500 gr.), , sare, , piper, , 2 oua, , 100 gr. pesmet, , untdelemn., Pentru tatiki: 150 gr. iaurt, , 200 gr. branza moale de vaci, , sare, , piper, , 3-4 catei de usturoi, , 1/2 castravete.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii. Tatiki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi. Se serveste alaturi de vinetele pane prajite. (Un deliciu!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu tatiki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu legume

Ardei umpluti cu legume

Tocam ceapa si apoi o calim, adaugam morcovul ras fin si apoi orezul. Ciupercile tocate marunt se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Pentru ca este deja primavara si exista tentatia de a minca ceva verde, m-am gindit sa fac un orez

10 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mai subtiri (500 gr.)
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 100 gr. pesmet
  • untdelemn.
  • Pentru tatiki: 150 gr. iaurt
  • 200 gr. branza moale de vaci
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 castravete.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pireu de dovlecei (pentru copii peste 1,3 ani)