autor:

Lia Maria

» » Aperitive

Vinete pane cu urda si ardei gras

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 august 2010

Ingrediente
1 vanata mare, ½ ardei gras rosu, 150g urda, 50g smantana grasa, 2 oua, 100g pesmet, 30g faina, 100ml ulei, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Spalam vanata si o taiem in rondele de 6-8mm grosime, le asezam pe un servet absorbant, le pudram cu sare si le lasam deoparte.
Urda, o amestecam cu smantana, cu ardeiul tocat marunt, sare si putin piper.
Rondelele de vanata, le stergem de zeama lasata si le trecem rand pe rand prin faina, ou si pesmet.
Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim vinetele pe ambele parti, dupa care le scoatem dinnou la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce s-au prajit si scurs, asezam paneurile una peste alta avand intre ele crema de urda si ardei. Deasupra mai punem un strat de crema si decoram cu feliute de ardei.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu urda si ardei gras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Branză Topita de casa

Branză Topita de casa

In laptele fiert se opareste branza circa 2 minute, pana se alege zerul de rest. Se pune la scurs

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Placintele cu ricotta si stafide

Placintele cu ricotta si stafide

Se toarna faina in forma de vulcan,intr-un castron,iar in interior se adauga vinul,1/4 din ulei,sare

11 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Aromate si aspectuoase!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Va multumesc tuturor pentru aprecieri.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Foarte aspectoase!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Delicioase! Dar cum pot sa le fac fara sa aprind aragazul? E infiorator de cald!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Tare bune mai sunt!!!felicitãri*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Foarte bine arata si tare gustoase.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      foarte bine arata felicitari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Multumesc Cely si spor la treaba! sa-mi spui cum ti-au placut...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Felicitari! Mi-ai dat o idee grozava. Sunt in cautare de aperitive deosebite, delcioase si usor de executat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • ½ ardei gras rosu
  • 150g urda
  • 50g smantana grasa
  • 2 oua
  • 100g pesmet
  • 30g faina
  • 100ml ulei
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Aromate si aspectuoase!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bagheta cu mozzarella si masline