autor:

cristina i.

» » Aperitive

Vinete pane umplute

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
4 vinete mijlocii,3 linguri de faina,150 gr branza telemea,1 galbenus,100 ml ulei., Aluat:1 ou,1/2 cana de faina,1/2 cana de lapte, linguri ulei,sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Vinetele se taie felii,se oparesc,se sareaza si se lasa la scurs.
Dupa ce s-au uscat se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Se pregateste un aluat ca pentru clatite din ingredientele de la aluat.
Branza rasa se amesteca bine cu galbenusul.
Luam cate doua rondele de vinete si le lipim cu crema de branza, le apasam putin sa nu se dezlipeasca,le trecem prin aluatul de clatite si le rumenim in ulei.
Se pot servi cu sos de rosii sau ketch-up.
Pentru a fi mai crocante se poate adauga in aluatul de clatite 2-3 linguri de pesmet,adaugand si putin lapte ca sa nu se ingroase prea mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Branză Topita de casa

Branză Topita de casa

In laptele fiert se opareste branza circa 2 minute, pana se alege zerul de rest. Se pune la scurs

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Placintele cu ricotta si stafide

Placintele cu ricotta si stafide

Se toarna faina in forma de vulcan,intr-un castron,iar in interior se adauga vinul,1/4 din ulei,sare

11 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Mmm ce bunatate!

  • Fara foto

    kok miori , 15 august 2009

    Chiar pare foarte buna reteta dar nu inteleg de ce prajesti de doua ori vinetele? Daca vrei raspundemi.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Suna bine reteta ta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Cred ca e delicioasa reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii,3 linguri de faina,150 gr branza telemea,1 galbenus,100 ml ulei.
  • Aluat:1 ou,1/2 cana de faina,1/2 cana de lapte, linguri ulei,sare.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmm ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pogacele cu leurda si cascaval