autor:

autor
Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
4 vinete mici, tinere, o conservă de roşii decojite, o linguriţă de zahăr, un fir de oregano, câteva frunze de busuioc, un căţel de usturoi, 200 g mozzarella, 100 g parmezan

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

9 voturi

Mod de preparare

Luaţi vinete tinere, care nu au foarte mulţi sâmburi. Tăiaţi-le felii de 1,5 cm, presăraţi sare şi lăsaţi-le la scurs într-o sită măcar jumătate de oră. Ştergeţi-le cu un prosop de bucătărie şi prăjiţi-le în puţin ulei, până se pătrund.

(Paranteză ca să explic cum se prăjesc în puţin ulei, când se ştie că vinetele absorb foarte mult ulei. Eu fac asta folosind două metode: ori ung feliile de vinete cu ulei, folosind o pensulă, ori torn ulei într-o farfurie, dau feliile de vinete prin ulei foarte rapid, apoi le aşez în tigaie. Astfel nu înghit prea mult şi rămân dietetice.)

Cum spuneam, le prăjim şi le scoatem pe prosoape de hârtie, la răcit. Numai bine avem timp să facem sosul: aruncăm în blender roşiile cu tot cu zeamă, verdeţurile, căţelul de usturoi şi zahărul. Le facem praf şi e gata sosul.

Le asamblăm aşa: turnăm un strat subţire de suc de roşii, apoi aşezăm un strat de vinete… Radem deasupra mozzarella, stropim iar cu sos, aşezăm iar vinete şi tot aşa, terminând cu sos. Acoperim cu mozzarella şi parmezan. Acuma, eu am dat nişte cantităţi, însă nu va sfiiţi. There is no such thing as too much mozzarella! Dăm la cuptorul încins la 200°C pentru 20 de minute, sau până se rumeneşte brânza.

Mai multe retete grozave gasiti pe blogul Prin Casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tarta cu vinete si parmezan

Tarta cu vinete si parmezan

1. Preparam aluatul astfel: punem faina impreuna cu sarea intr-un bol, adaugam untul taiat cubulete

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Tocana de legume

Tocana de legume

Luam legumele si le curatam de coji, cotoara si seminte. Le spalam bine si le tocam in mod grosolan,

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Isa Flor , 16 mai 2014

    m

  • Fara foto

    Ene Ana , 16 mai 2014

    bune.

  • Fara foto

    Stela Nastase , 15 mai 2014

    Sunt de acord cu "There is no such thing as too much mozzarella! ".Voi incerca neaparat!

    • Fara foto

      Ilie Violeta , 13 martie 2014

      Grozav !!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

9 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete mici
  • tinere
  • o conservă de roşii decojite
  • o linguriţă de zahăr
  • un fir de oregano
  • câteva frunze de busuioc
  • un căţel de usturoi
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Paine frantuzeasca