Vinete parmezan

Vinete parmezan

Ingrediente

  • 4 vinete mici, tinere
  • o conservă de roşii decojite
  • o linguriţă de zahăr
  • un fir de oregano, câteva frunze de busuioc
  • un căţel de usturoi
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan

Mod de preparare

Luaţi vinete tinere, care nu au foarte mulţi sâmburi. Tăiaţi-le felii de 1,5 cm, presăraţi sare şi lăsaţi-le la scurs într-o sită măcar jumătate de oră. Ştergeţi-le cu un prosop de bucătărie şi prăjiţi-le în puţin ulei, până se pătrund.

(Paranteză ca să explic cum se prăjesc în puţin ulei, când se ştie că vinetele absorb foarte mult ulei. Eu fac asta folosind două metode: ori ung feliile de vinete cu ulei, folosind o pensulă, ori torn ulei într-o farfurie, dau feliile de vinete prin ulei foarte rapid, apoi le aşez în tigaie. Astfel nu înghit prea mult şi rămân dietetice.)

Cum spuneam, le prăjim şi le scoatem pe prosoape de hârtie, la răcit. Numai bine avem timp să facem sosul: aruncăm în blender roşiile cu tot cu zeamă, verdeţurile, căţelul de usturoi şi zahărul. Le facem praf şi e gata sosul.

Le asamblăm aşa: turnăm un strat subţire de suc de roşii, apoi aşezăm un strat de vinete… Radem deasupra mozzarella, stropim iar cu sos, aşezăm iar vinete şi tot aşa, terminând cu sos. Acoperim cu mozzarella şi parmezan. Acuma, eu am dat nişte cantităţi, însă nu va sfiiţi. There is no such thing as too much mozzarella! Dăm la cuptorul încins la 200°C pentru 20 de minute, sau până se rumeneşte brânza.

Mai multe retete grozave gasiti pe blogul Prin Casa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor