autor:

autor
Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
4 vinete mici, tinere, o conservă de roşii decojite, o linguriţă de zahăr, un fir de oregano, câteva frunze de busuioc, un căţel de usturoi, 200 g mozzarella, 100 g parmezan

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

11 voturi

Mod de preparare

Luaţi vinete tinere, care nu au foarte mulţi sâmburi. Tăiaţi-le felii de 1,5 cm, presăraţi sare şi lăsaţi-le la scurs într-o sită măcar jumătate de oră. Ştergeţi-le cu un prosop de bucătărie şi prăjiţi-le în puţin ulei, până se pătrund.

(Paranteză ca să explic cum se prăjesc în puţin ulei, când se ştie că vinetele absorb foarte mult ulei. Eu fac asta folosind două metode: ori ung feliile de vinete cu ulei, folosind o pensulă, ori torn ulei într-o farfurie, dau feliile de vinete prin ulei foarte rapid, apoi le aşez în tigaie. Astfel nu înghit prea mult şi rămân dietetice.)

Cum spuneam, le prăjim şi le scoatem pe prosoape de hârtie, la răcit. Numai bine avem timp să facem sosul: aruncăm în blender roşiile cu tot cu zeamă, verdeţurile, căţelul de usturoi şi zahărul. Le facem praf şi e gata sosul.

Le asamblăm aşa: turnăm un strat subţire de suc de roşii, apoi aşezăm un strat de vinete… Radem deasupra mozzarella, stropim iar cu sos, aşezăm iar vinete şi tot aşa, terminând cu sos. Acoperim cu mozzarella şi parmezan. Acuma, eu am dat nişte cantităţi, însă nu va sfiiţi. There is no such thing as too much mozzarella! Dăm la cuptorul încins la 200°C pentru 20 de minute, sau până se rumeneşte brânza.

Mai multe retete grozave gasiti pe blogul Prin Casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tarta cu vinete si parmezan

Tarta cu vinete si parmezan

1. Preparam aluatul astfel: punem faina impreuna cu sarea intr-un bol, adaugam untul taiat cubulete

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Isa Flor , 16 mai 2014

    m

  • Ene Ana , 16 mai 2014

    bune.

  • Stela Nastase , 15 mai 2014

    Sunt de acord cu "There is no such thing as too much mozzarella! ".Voi incerca neaparat!

    • Ilie Violeta , 13 martie 2014

      Grozav !!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

11 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete mici
  • tinere
  • o conservă de roşii decojite
  • o linguriţă de zahăr
  • un fir de oregano
  • câteva frunze de busuioc
  • un căţel de usturoi
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Legume sote la tigaie