autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Vinete prajite

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2010

Ingrediente
1 vanata, 20 gr faina, sare, ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se taie vanata de capete si se feliaza .Se presarea sare peste aceste felii si se lasa las curs pt a elimina gustul amar.Se usuca bine cu un servetel de bucatarie absorbant.Se incinge uleiul intr-o tigaie.In acest timp dam vinetele prin faina,scuturam surplusul de faina si incepem sa le prajim pe ambele parti,cand uleiul este bine incins.Se continua aceasta operatie cu restul feliilor,adaugam din cand in cand ulei,pt ca aceste vinete absorb mult ulei.Se pun la scurs ,tot pe un servetel absorbant.Se servesc cu sos de usturoi, sau dupa gustul si placerea fiecaruia cu ce anume doreste.Se pot servi ca aperitiv sau ca garnitura la felul doi.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete prajite

Vinete prajite

Vinetele le taiem in rondele de cca 1/2 centimetru le spalam si le punem intr-un castron cu apa si

9 voturi    4 comentarii
1h 25 min
Aperitive
Salata de vinete prajite(specific arabesc)

Salata de vinete prajite(specific arabesc)

Vinetele se spala,se curata,se taie felii(de cca 1,5 cm grosime);feliile se presara cu sare si se

7 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte buna mancarea!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Vinetele sunt delicioase...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Imi plac tare mult...,dar in ultima perioada m-am axat pe cele la gratar...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Sunt nemaipomenit de bune!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Cu mujdei de usturoi sunt delicioase............

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Imi plac tare vinetele prajite. Concluzie. Imi plac vinetele tale.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Bune!Bravo!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte bune,dar recunosc ca mie imi place sa le fac la gratar.Asa nu inghit ulei.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte bune! Imi plac tare mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 20 gr faina
  • sare
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna mancarea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
vinete la gratar cu usturoi