Vinete - Rondele

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici;
  • - faina (approx. 4 linguri)
  • - condimente (sare, piper, ardei iute, etc.)
  • - 1 ou;
  • - apa (approx. 50 gr.)
  • - ulei;
  • - lamie (optional)

Mod de preparare

- Se taie vinetele in rondele; optional: rondelele se pot taia in jumatate, fiind asemanatoare cu niste bucati de lamie.

- se face \"aluatul\" pentru prajit:

se amesteca faina cu apa, se adauga condimentele si un ou. Oul este foarte important pt. ca aluatul sa nu se desprinda de pe vinete la prajit. Acest aluat este asemanator cu cel prin care dovleceii se pun la prajit.

- se pune uleiul la prajit si se lasa sa se incinga (foc la mediu)

- vinetele rondele se dau prin aluat si se pun la prajit; cand sunt rumenite pe o parte, se intorc pe partea opusa;

- cand sunt prajite, vinetele se scot si se aseaza in castron/farfurie;

- se pune urmatoarea serie de rondele;

Note:

- se servesc cel mai bine calde (cu paine), peste ele se adauga suc de lamie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise