autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete - Rondele

Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Ingrediente
- 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici, - faina (approx. 4 linguri), - condimente (sare, piper, ardei iute, etc.), - 1 ou, - apa (approx. 50 gr.), - ulei, - lamie (optional),

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

- Se taie vinetele in rondele; optional: rondelele se pot taia in jumatate, fiind asemanatoare cu niste bucati de lamie.
- se face \"aluatul\" pentru prajit:
se amesteca faina cu apa, se adauga condimentele si un ou. Oul este foarte important pt. ca aluatul sa nu se desprinda de pe vinete la prajit. Acest aluat este asemanator cu cel prin care dovleceii se pun la prajit.
- se pune uleiul la prajit si se lasa sa se incinga (foc la mediu)
- vinetele rondele se dau prin aluat si se pun la prajit; cand sunt rumenite pe o parte, se intorc pe partea opusa;
- cand sunt prajite, vinetele se scot si se aseaza in castron/farfurie;
- se pune urmatoarea serie de rondele;

Note:
- se servesc cel mai bine calde (cu paine), peste ele se adauga suc de lamie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete - Rondele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de bame

Mancare de bame

Saram,piperam pulpele si le punem putin la prajit , adaugam ceapa,bamele congelate ,sosul de rosii

48 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta de cartofi cu cascaval afumat

Placinta de cartofi cu cascaval afumat

Se curata cartofi, se spala si se razuiesc prin razatoarea mare se pune sare, piper se amesteca bine

16 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici
  • - faina (approx. 4 linguri)
  • - condimente (sare
  • piper
  • ardei iute
  • etc.)
  • - 1 ou
  • - apa (approx. 50 gr.)
  • - ulei
  • - lamie (optional)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Dovlecei umpluti