autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete - Rondele

Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Ingrediente
- 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici, - faina (approx. 4 linguri), - condimente (sare, piper, ardei iute, etc.), - 1 ou, - apa (approx. 50 gr.), - ulei, - lamie (optional),

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

- Se taie vinetele in rondele; optional: rondelele se pot taia in jumatate, fiind asemanatoare cu niste bucati de lamie.
- se face \"aluatul\" pentru prajit:
se amesteca faina cu apa, se adauga condimentele si un ou. Oul este foarte important pt. ca aluatul sa nu se desprinda de pe vinete la prajit. Acest aluat este asemanator cu cel prin care dovleceii se pun la prajit.
- se pune uleiul la prajit si se lasa sa se incinga (foc la mediu)
- vinetele rondele se dau prin aluat si se pun la prajit; cand sunt rumenite pe o parte, se intorc pe partea opusa;
- cand sunt prajite, vinetele se scot si se aseaza in castron/farfurie;
- se pune urmatoarea serie de rondele;

Note:
- se servesc cel mai bine calde (cu paine), peste ele se adauga suc de lamie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete - Rondele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Platou taranesc

Platou taranesc

Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si

2 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
LICHIU CU VARZA

LICHIU CU VARZA

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale,

29 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici
  • - faina (approx. 4 linguri)
  • - condimente (sare
  • piper
  • ardei iute
  • etc.)
  • - 1 ou
  • - apa (approx. 50 gr.)
  • - ulei
  • - lamie (optional)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Aperitiv de andive cu gorgonzola