autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete - Rondele

Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Ingrediente
- 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici, - faina (approx. 4 linguri), - condimente (sare, piper, ardei iute, etc.), - 1 ou, - apa (approx. 50 gr.), - ulei, - lamie (optional),

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

- Se taie vinetele in rondele; optional: rondelele se pot taia in jumatate, fiind asemanatoare cu niste bucati de lamie.
- se face \"aluatul\" pentru prajit:
se amesteca faina cu apa, se adauga condimentele si un ou. Oul este foarte important pt. ca aluatul sa nu se desprinda de pe vinete la prajit. Acest aluat este asemanator cu cel prin care dovleceii se pun la prajit.
- se pune uleiul la prajit si se lasa sa se incinga (foc la mediu)
- vinetele rondele se dau prin aluat si se pun la prajit; cand sunt rumenite pe o parte, se intorc pe partea opusa;
- cand sunt prajite, vinetele se scot si se aseaza in castron/farfurie;
- se pune urmatoarea serie de rondele;

Note:
- se servesc cel mai bine calde (cu paine), peste ele se adauga suc de lamie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete - Rondele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4

0 voturi    0 comentarii
45 min
Salate de legume
Iahnie de fasole alba cu pui

Iahnie de fasole alba cu pui

Se sareaza si pipareaza carnea de pui si se prajeste cateva minute pe toate partile intr-o tigaie

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici
  • - faina (approx. 4 linguri)
  • - condimente (sare
  • piper
  • ardei iute
  • etc.)
  • - 1 ou
  • - apa (approx. 50 gr.)
  • - ulei
  • - lamie (optional)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu ciuperci