autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete - Rondele

Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Ingrediente
- 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici, - faina (approx. 4 linguri), - condimente (sare, piper, ardei iute, etc.), - 1 ou, - apa (approx. 50 gr.), - ulei, - lamie (optional),

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

- Se taie vinetele in rondele; optional: rondelele se pot taia in jumatate, fiind asemanatoare cu niste bucati de lamie.
- se face \"aluatul\" pentru prajit:
se amesteca faina cu apa, se adauga condimentele si un ou. Oul este foarte important pt. ca aluatul sa nu se desprinda de pe vinete la prajit. Acest aluat este asemanator cu cel prin care dovleceii se pun la prajit.
- se pune uleiul la prajit si se lasa sa se incinga (foc la mediu)
- vinetele rondele se dau prin aluat si se pun la prajit; cand sunt rumenite pe o parte, se intorc pe partea opusa;
- cand sunt prajite, vinetele se scot si se aseaza in castron/farfurie;
- se pune urmatoarea serie de rondele;

Note:
- se servesc cel mai bine calde (cu paine), peste ele se adauga suc de lamie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete - Rondele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se

22 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Se dezoseaza pulpele, separat intr-un castron se pun 100 ml vin cu condimentele si cubul Knorr pana

22 voturi    7 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici
  • - faina (approx. 4 linguri)
  • - condimente (sare
  • piper
  • ardei iute
  • etc.)
  • - 1 ou
  • - apa (approx. 50 gr.)
  • - ulei
  • - lamie (optional)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume si portocale