autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete - Rondele

Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Ingrediente
- 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici, - faina (approx. 4 linguri), - condimente (sare, piper, ardei iute, etc.), - 1 ou, - apa (approx. 50 gr.), - ulei, - lamie (optional),

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

- Se taie vinetele in rondele; optional: rondelele se pot taia in jumatate, fiind asemanatoare cu niste bucati de lamie.
- se face \"aluatul\" pentru prajit:
se amesteca faina cu apa, se adauga condimentele si un ou. Oul este foarte important pt. ca aluatul sa nu se desprinda de pe vinete la prajit. Acest aluat este asemanator cu cel prin care dovleceii se pun la prajit.
- se pune uleiul la prajit si se lasa sa se incinga (foc la mediu)
- vinetele rondele se dau prin aluat si se pun la prajit; cand sunt rumenite pe o parte, se intorc pe partea opusa;
- cand sunt prajite, vinetele se scot si se aseaza in castron/farfurie;
- se pune urmatoarea serie de rondele;

Note:
- se servesc cel mai bine calde (cu paine), peste ele se adauga suc de lamie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete - Rondele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastai cu usturoi

Pastai cu usturoi

Se incinge ulei intr-o cratita ( tigaie) pe aragaz apoi se adauga morcovul razuit , ceapa tocata

8 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu porumb si carnati

Mancare de cartofi cu porumb si carnati

Taiem carnaciorii in felii si-I punem la fiert in putina apa sa dea doua trei clocote, scurgem apa,

6 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici
  • - faina (approx. 4 linguri)
  • - condimente (sare
  • piper
  • ardei iute
  • etc.)
  • - 1 ou
  • - apa (approx. 50 gr.)
  • - ulei
  • - lamie (optional)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Musaca de vinete cu carne de pui