Vinete umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 cepe potrivite taiate marunt
  • 4 rosii taiate bucati
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca apa.

Mod de preparare

Se-ndeparteaza cotoarele si se taie vinetele in doua, pe lung. De-a lungul fiecarei jumatati se face o crestatura adanca, cam pana la 1,5 cm de fiecare capat, apoi se dau cu un praf de sare, se introduc in apa rece de la gheata, se lasa 30 de minute, dupa care se scot, se sterg cu hartie absorbanta si se storc intre palme ca sa iasa zeama din ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise