autor:

Ana-Maria

» » Aperitive

Vinete umplute

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Ingrediente
3 vinete mijlocii, 1 lingura sare, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi (zdrobiti), 3 cepe potrivite tocate marunt, 4 rosii coapte taiate bucatele, piper negru, 2 linguri patrunjel verde tocat, 3 linguri zeama de lamaie, 1/3 ceasca apa, 1 lingurita zahar, 100 g de jambon, 200 g carne de pui (eu am folosit piept)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam 1,5 cm pana la fiecare capat). Se presara cu sare.
2. Intr-o tigaie se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se caleste ceapa si usturoiul 5 minute, la foc potrivit, pana se inmoaie si devin aurii . Se pune apoi jambonul si carnea de pui taiate cubulete si se mai calesc aprox 5 minute apoi se adauga sare, piper, rosiile (oparite si decojite) taiate marunt si patrunjelul tocat .
Se mai tin pe foc 5 minute.
3. Se incinge cuptorul la 160°C, se incinge si uleiul ramas si se prajesc jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor.
4. Se scot din tigaie, se aseaza intr-un vas de jena(sau intr-o tava, chiar si tava de la aragaz), se umplu jumatatile de vinete cu amestecul preparat si se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa si zahar. Se acopera cu un capac(sau cu folie de aluminiu), se dau la cuptor si se lasa sa fiarba incet 40-50 de minute.
Dupa 40 de minute se pun feliute subtiri de branza topita sau se rade putin cascaval si se mai da putin la cuptor. Cand se scot din cuptor se presara patrunjel.
Se pot servi fierbinti sau caldute.


Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

Vinetele le spalam si le taiem in doua pe lungime crestam usor carnea vinetei si le ungem cu putin

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Foarte bun!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    IMI PLACE MULT RETETA. aM SA INCERC SI EU

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 3 cepe potrivite tocate marunt
  • 4 rosii coapte taiate bucatele
  • piper negru
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca apa
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g de jambon
  • 200 g carne de pui (eu am folosit piept)

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata

Topim untul si ciocolata pe abur. Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, praful de copt si

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chiftele de vinete