Vinete umplute

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Vinete umplute

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 3 cepe potrivite tocate marunt
  • 4 rosii coapte taiate bucatele
  • piper negru
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca apa
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g de jambon
  • 200 g carne de pui (eu am folosit piept)

Mod de preparare

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam 1,5 cm pana la fiecare capat). Se presara cu sare.

2. Intr-o tigaie se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se caleste ceapa si usturoiul 5 minute, la foc potrivit, pana se inmoaie si devin aurii . Se pune apoi jambonul si carnea de pui taiate cubulete si se mai calesc aprox 5 minute apoi se adauga sare, piper, rosiile (oparite si decojite) taiate marunt si patrunjelul tocat .

Se mai tin pe foc 5 minute.

3. Se incinge cuptorul la 160°C, se incinge si uleiul ramas si se prajesc jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor.

4. Se scot din tigaie, se aseaza intr-un vas de jena(sau intr-o tava, chiar si tava de la aragaz), se umplu jumatatile de vinete cu amestecul preparat si se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa si zahar. Se acopera cu un capac(sau cu folie de aluminiu), se dau la cuptor si se lasa sa fiarba incet 40-50 de minute.

Dupa 40 de minute se pun feliute subtiri de branza topita sau se rade putin cascaval si se mai da putin la cuptor. Cand se scot din cuptor se presara patrunjel.

Se pot servi fierbinti sau caldute.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise