autor:

Fara foto

» » Aperitive

Vinete umplute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete mijlocii, , 1 lingura sare, , 1/2 ceasca ulei de masline, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 3 cepe potrivite taiate marunt, , 4 rosii taiate bucati, , piper proaspat macinat, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , 3 linguri zeama de lamaie, , 1/3 ceasca apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se-ndeparteaza cotoarele si se taie vinetele in doua, pe lung. De-a lungul fiecarei jumatati se face o crestatura adanca, cam pana la 1,5 cm de fiecare capat, apoi se dau cu un praf de sare, se introduc in apa rece de la gheata, se lasa 30 de minute, dupa care se scot, se sterg cu hartie absorbanta si se storc intre palme ca sa iasa zeama din ele. - Intr-o tigaie, se-ncinge jumatate din cantitatea de ulei si se calesc circa 5 minute la foc potrivit ceapa si usturoiul (pana ce se-nmoaie). Se scot din tigaie, se pun intr-un bol si se amesteca cu rosiile, patrunjelul si piperul macinat. Se-ncinge si uleiul ramas si se prajesc in el jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor. Se asaza apoi intr-o forma termorezistenta, se introduce in crestaturi umplutura de ceapa, usturoi si rosii, se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa, se acopera cu un capac si se baga in cuptorul incins la 160°. Se lasa sa fiarba incet, 45-50 de minute, stropindu-le din cand in cand cu zeama, iar inainte de-a le servi, se presara cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati  (Beringelas recheadas com cogumelos)

Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene,

11 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 cepe potrivite taiate marunt
  • 4 rosii taiate bucati
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Turte cu branza si marar
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania