autor:

Fara foto

» » Aperitive

Vinete umplute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete mijlocii, , 1 lingura sare, , 1/2 ceasca ulei de masline, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 3 cepe potrivite taiate marunt, , 4 rosii taiate bucati, , piper proaspat macinat, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , 3 linguri zeama de lamaie, , 1/3 ceasca apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se-ndeparteaza cotoarele si se taie vinetele in doua, pe lung. De-a lungul fiecarei jumatati se face o crestatura adanca, cam pana la 1,5 cm de fiecare capat, apoi se dau cu un praf de sare, se introduc in apa rece de la gheata, se lasa 30 de minute, dupa care se scot, se sterg cu hartie absorbanta si se storc intre palme ca sa iasa zeama din ele. - Intr-o tigaie, se-ncinge jumatate din cantitatea de ulei si se calesc circa 5 minute la foc potrivit ceapa si usturoiul (pana ce se-nmoaie). Se scot din tigaie, se pun intr-un bol si se amesteca cu rosiile, patrunjelul si piperul macinat. Se-ncinge si uleiul ramas si se prajesc in el jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor. Se asaza apoi intr-o forma termorezistenta, se introduce in crestaturi umplutura de ceapa, usturoi si rosii, se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa, se acopera cu un capac si se baga in cuptorul incins la 160°. Se lasa sa fiarba incet, 45-50 de minute, stropindu-le din cand in cand cu zeama, iar inainte de-a le servi, se presara cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete Umplute cu Branza de vaci

Vinete Umplute cu Branza de vaci

Vinetele se scobesc de miez si se curata de bucati de coaja, morcovii se fierb pentru a fi moi, se

22 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive
ROSII UMPLUTE CU VINETE

ROSII UMPLUTE CU VINETE

Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si le intorc din cand in cand sa se coaca

24 voturi    6 comentarii
25 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 cepe potrivite taiate marunt
  • 4 rosii taiate bucati
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Aperitiv cu dovlecel si vinete