Se-ndeparteaza cotoarele si se taie vinetele in doua, pe lung. De-a lungul fiecarei jumatati se face o crestatura adanca, cam pana la 1,5 cm de fiecare capat, apoi se dau cu un praf de sare, se introduc in apa rece de la gheata, se lasa 30 de minute, dupa care se scot, se sterg cu hartie absorbanta si se storc intre palme ca sa iasa zeama din ele. - Intr-o tigaie, se-ncinge jumatate din cantitatea de ulei si se calesc circa 5 minute la foc potrivit ceapa si usturoiul (pana ce se-nmoaie). Se scot din tigaie, se pun intr-un bol si se amesteca cu rosiile, patrunjelul si piperul macinat. Se-ncinge si uleiul ramas si se prajesc in el jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor. Se asaza apoi intr-o forma termorezistenta, se introduce in crestaturi umplutura de ceapa, usturoi si rosii, se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa, se acopera cu un capac si se baga in cuptorul incins la 160°. Se lasa sa fiarba incet, 45-50 de minute, stropindu-le din cand in cand cu zeama, iar inainte de-a le servi, se presara cu patrunjel verde tocat.
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii