autor:

Fara foto

» » Aperitive

Vinete umplute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete mijlocii, , 1 lingura sare, , 1/2 ceasca ulei de masline, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 3 cepe potrivite taiate marunt, , 4 rosii taiate bucati, , piper proaspat macinat, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , 3 linguri zeama de lamaie, , 1/3 ceasca apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se-ndeparteaza cotoarele si se taie vinetele in doua, pe lung. De-a lungul fiecarei jumatati se face o crestatura adanca, cam pana la 1,5 cm de fiecare capat, apoi se dau cu un praf de sare, se introduc in apa rece de la gheata, se lasa 30 de minute, dupa care se scot, se sterg cu hartie absorbanta si se storc intre palme ca sa iasa zeama din ele. - Intr-o tigaie, se-ncinge jumatate din cantitatea de ulei si se calesc circa 5 minute la foc potrivit ceapa si usturoiul (pana ce se-nmoaie). Se scot din tigaie, se pun intr-un bol si se amesteca cu rosiile, patrunjelul si piperul macinat. Se-ncinge si uleiul ramas si se prajesc in el jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor. Se asaza apoi intr-o forma termorezistenta, se introduce in crestaturi umplutura de ceapa, usturoi si rosii, se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa, se acopera cu un capac si se baga in cuptorul incins la 160°. Se lasa sa fiarba incet, 45-50 de minute, stropindu-le din cand in cand cu zeama, iar inainte de-a le servi, se presara cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Ciupercile se feliaza si se calesc usor in unt la foc mic . Se adauga smantana, nuca muscat, sare

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Vinete umplute

Vinete umplute

-se taie vinete in coaja (pe lung, fara sa se desparta in doua) -se prajesc in ulei la un foc puternic

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 cepe potrivite taiate marunt
  • 4 rosii taiate bucati
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Dovlecei cu cas gratinati