autor:

Varadi Silvia

» » Aperitive

Vinete umplute cu arome mediteraneene

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
3 vinete lungi si subtiri, 1/2 lamaie, 1 legatura ceapa verde, 1 dovlecel mai mic, 7 ciuperci albe, sare, piper,, 3 rosii proaspete, oregano proaspat, 4-5 frunze busuioc proaspat, 3 catei de usturoi, 2-3 linguri ulei, 1 lingura unt, 4 felii prosciutto crudo, mozzarella dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

40 voturi

Mod de preparare

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze. Vinetele se pun intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei.Intre timp pregatim umplutura.
Intr-o tigaie tip woc se pune uleiul si untul pe foc,se adauga ceapa tocata marunt,miezul de la vinete tocat si el cubulete,dovlecelul tocat cubulete,ciupercile tocate tot cubulete.Se asezoneaza cu sare si piper,apoi se adauga usturoiul tocat marunt.Cand zeama de la ciuperci a scazut se adauga 1 felie de prosciutto taiata marunt,iar la final rosiile decojite si taiate cuburi,totul se pregateste la foc mare.Se ia de pe foc si se adauga busuiocul si oregano taiate marunt.Cu acest amestec se umpu vinetele.Se da tava la cuptorul preancins la 200gC pentru 30 de minute,se scoate tava si pe fiecare vanata se aseaza cate o felioara de prosciutto crudo,se mai da tava la cuptor 4-5 minute pana se rumeneste scunca,apoi se scoate si se adauga felii de mozzarella.Se mai lasa la cuptor 3-4 minute sa se topeasca branza.Se presara pe deasupra oregano proaspat tocat.Daca nu aveti ,la fel de bun este si cel uscat.Se serveste fierbine cu iaurt alaturi sau chiar si simple sunt la fel de bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu arome mediteraneene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciupercile le spalam bine si le uscam cu un prosop de bucatarie. Le scoatem coditele, iar palarioarele

8 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata de fasole pastai

Salata de fasole pastai

Se curata fasolea, se rupe bucati mici si se fierbe in apa cu sare(asta in cazul in care e proaspata).

6 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magdalena Craiteanu , 08 iulie 2015

    faina idee.

  • Fara foto

    Coca Buse , 29 august 2013

    Sunt inebunita dupa aceasta.

  • Fara foto

    Constantin Maria-rita , 07 iulie 2013

    bunatate de vinete...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Foarte bune vinetele tale si merita incercata reteta.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2010

      Interesanta reteta, cand imi apare in fata vinete ma voi gandi la aceasta reteta si voi incerca si eu. Felicitari pentru prezentare!

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Multumim pt reteta.Arata minunat...:)

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Un adevarat deliciu.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Va multumesc,intradevar au fost foarte bune.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Yami,yami, ce bune sunt...*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      O bunatate...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Arata foarte bine si cred ca sunt la fel de gustoase!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Super bune!!!merçi de retetã!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte fine si elegant prezentate!*****

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Hmm,ce bun!!!!!!!!! Nu-i asa?

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Sint o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

40 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bune vinetele tale si merita incercata reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Bruschetti