autor:

Anca Bunea

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Vinete umplute cu orez

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 2 portii:, 150 gr orez, 2 vinete, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 2 catei de usturoi, coriandru proaspat, ardei iute, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 gr.
Se pune orezul la fiert timp de aproximativ 15 minute. Cand este bine fiert, se da printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Se taie vinetele pe jumatate. Cu ajutorul unei linguri, se curata miezul si apoi se toaca marunt.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se adauga ceapa si ardeiul gras taiate marunt. Se lasa la calit timp de 5- 10 minute, pana se inmoaie.
Se adauga usturoiul, coriandrul si ardeiul iute (toate tocate marunt) si se lasa pe foc cateva minute. Se pune apoi in compozitie si miezul taiat de la vinete. Se amesteca si lasa pe foc timp de 10 - 15 minute. Se sareaza si se pipereaza.
Se adauga orezul, patrunjelul, zeama de lamaie si se amesteca.
Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza in ea jumatatile de vinete.
Se umple fiecare jumatate cu compozitia de orez si se da tava la cuptor timp de 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 200 gr.
Se pune orezul la fiert timp de aproximativ 15 minute. Cand este bine fiert, se da printr-un jet de apa rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu orez" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole boabe la cuptor

Fasole boabe la cuptor

Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat in apa cu sare cu 12 ore inainte de a o gati. Se

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ficat cu spanac si bureti de pom pane

Ficat cu spanac si bureti de pom pane

Asa se face de obicei spanacul in zona noastra: se spala se curata si se pune in apa fierbinte si

6 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Si eu cred ca este gustos si usor.

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 04 martie 2015

    mmm...ce bine arata. Trebuie sa fie bun!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Incalziti cuptorul la 180 g C. Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm (daca folositi tava cu

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Si eu cred ca este gustos si usor.

Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la fiert 15-20 min, dupa acest timp,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. -Se fierb tare 22 ouă de prepeliță. -Se

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive