autor:

Anca Bunea

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Vinete umplute cu orez

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 2 portii:, 150 gr orez, 2 vinete, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 2 catei de usturoi, coriandru proaspat, ardei iute, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 gr.

Se pune orezul la fiert timp de aproximativ 15 minute. Cand este bine fiert, se da printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Se taie vinetele pe jumatate. Cu ajutorul unei linguri, se curata miezul si apoi se toaca marunt.

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se adauga ceapa si ardeiul gras taiate marunt. Se lasa la calit timp de 5- 10 minute, pana se inmoaie.

Se adauga usturoiul, coriandrul si ardeiul iute (toate tocate marunt) si se lasa pe foc cateva minute. Se pune apoi in compozitie si miezul taiat de la vinete. Se amesteca si lasa pe foc timp de 10 - 15 minute. Se sareaza si se pipereaza.

Se adauga orezul, patrunjelul, zeama de lamaie si se amesteca.

Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza in ea jumatatile de vinete.

Se umple fiecare jumatate cu compozitia de orez si se da tava la cuptor timp de 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pizza de post

Pizza de post

Fac o maia din drojdie,faina,zahar si apa. Las sa creasca la cald 10 minute. Pregatesc ingredientele

85 voturi    20 comentarii
1h 45 min
Retete vegetariene
Tăiţei de orez cu ton şi legume

Tăiţei de orez cu ton şi legume

Tăiţeii de orez se pregătesc conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cei folosiţi de mine i-am

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Si eu cred ca este gustos si usor.

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 04 martie 2015

    mmm...ce bine arata. Trebuie sa fie bun!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

45 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Si eu cred ca este gustos si usor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu orez la cuptor