autor:

Anca Bunea

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Vinete umplute cu orez

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 2 portii:, 150 gr orez, 2 vinete, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 2 catei de usturoi, coriandru proaspat, ardei iute, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 gr.

Se pune orezul la fiert timp de aproximativ 15 minute. Cand este bine fiert, se da printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Se taie vinetele pe jumatate. Cu ajutorul unei linguri, se curata miezul si apoi se toaca marunt.

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se adauga ceapa si ardeiul gras taiate marunt. Se lasa la calit timp de 5- 10 minute, pana se inmoaie.

Se adauga usturoiul, coriandrul si ardeiul iute (toate tocate marunt) si se lasa pe foc cateva minute. Se pune apoi in compozitie si miezul taiat de la vinete. Se amesteca si lasa pe foc timp de 10 - 15 minute. Se sareaza si se pipereaza.

Se adauga orezul, patrunjelul, zeama de lamaie si se amesteca.

Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza in ea jumatatile de vinete.

Se umple fiecare jumatate cu compozitia de orez si se da tava la cuptor timp de 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Chifteluţe de soia

Chifteluţe de soia

Soia am fiert-o până ce au devenit boabele moi (aproximativ 2 ore, înmuiată 12 ore înainte),

3 voturi    5 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Si eu cred ca este gustos si usor.

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 04 martie 2015

    mmm...ce bine arata. Trebuie sa fie bun!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Si eu cred ca este gustos si usor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Negresa de post