Vinete umplute cu orez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Vinete umplute cu orez

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 150 gr orez
  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi
  • coriandru proaspat
  • ardei iute
  • patrunjel
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 gr.

Se pune orezul la fiert timp de aproximativ 15 minute. Cand este bine fiert, se da printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Se taie vinetele pe jumatate. Cu ajutorul unei linguri, se curata miezul si apoi se toaca marunt.

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se adauga ceapa si ardeiul gras taiate marunt. Se lasa la calit timp de 5- 10 minute, pana se inmoaie.

Se adauga usturoiul, coriandrul si ardeiul iute (toate tocate marunt) si se lasa pe foc cateva minute. Se pune apoi in compozitie si miezul taiat de la vinete. Se amesteca si lasa pe foc timp de 10 - 15 minute. Se sareaza si se pipereaza.

Se adauga orezul, patrunjelul, zeama de lamaie si se amesteca.

Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza in ea jumatatile de vinete.

Se umple fiecare jumatate cu compozitia de orez si se da tava la cuptor timp de 30 de minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul