autor:

Cely Snijec

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Vinetele (ciuperci de padure) cu smantana

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
1 kg vinetele proaspete, 2 cepe, 50 ml ulei, 50 g unt, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, de dafin,cimbru, 300 g smantana, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Vinetelele spalate foarte bine, taiate felii, dai un clocot, le strecori. Topesti untul,adaugi ciupercile, le lasi sa se caleasca in unt pentru cateva minute, adaugi 2 cesti de apa,condimentezi,lasi sa fierba 15-20 minute, dupa care adaugi ceapa calita si usturoiul pisat.Cand a scazut apa,adaugi smantana si verdeata, mai dai un clocot si servesti cu mamaliguta calda.Daca nu doresti cu smantana, renunti la aceasta,dar dublezi portia de usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinetele (ciuperci de padure) cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chiftelute de linte la cuptor

Chiftelute de linte la cuptor

Se pune lintea la fiert cu 500ml de apa pentru 20 de minute. Cand este fiarta, o strecuram si o lasam

1 vot    2 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Piure de dovleac de post

Piure de dovleac de post

Pregătiți piureul de dovleac: Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul. Se taie cubulete.

0 voturi    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Mâncare de post cu ciuperci şi dovleac