Vinetele (ciuperci de padure) cu smantana

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinetele proaspete
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper,foi de dafin,cimbru
  • 300 g smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Vinetelele spalate foarte bine, taiate felii, dai un clocot, le strecori. Topesti untul,adaugi ciupercile, le lasi sa se caleasca in unt pentru cateva minute, adaugi 2 cesti de apa,condimentezi,lasi sa fierba 15-20 minute, dupa care adaugi ceapa calita si usturoiul pisat.Cand a scazut apa,adaugi smantana si verdeata, mai dai un clocot si servesti cu mamaliguta calda.Daca nu doresti cu smantana, renunti la aceasta,dar dublezi portia de usturoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor