Virfuri parisiene

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Virfuri parisiene

Ingrediente

  • ~aluat~
  • - 30g zahar
  • - 60g unt/marg.rama maestro
  • - 80g faina
  • - 10g cacao
  • ~crema~
  • - 250g smintina pt. frisca
  • - 250g ciocolata(eu pun 100g de ciocolata mai mult, in acest fel se lucreaza mai bine crema)
  • - ciocolata pt. glazurare
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • Aici reteta de biscuiti de la a doua incercare:
  • ~aluat rondele~
  • - 225 g unt/marg.
  • - 100 g zahar pudra
  • - 1 pac.zahar vaniliat
  • - 3 galbenusuri
  • - 300/350g faina
  • - 1 virf de cutit de scirtisoara
  • - 40 g cacao
  • - 125 g nuci macinate

Mod de preparare

~aluat~

Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut se pune la rece ca. 30 min.

Apoi se intinde,cu o grosime de ca 3mm si se decupeaza rondele cu diametrul de 3-4 cm.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se coc la 170°C, ca 12-15 min.

~crema~

Se pune smintina de frisca intr-o oala pe foc,se adaoga ciocolata bucati se se amesteca incontinuu pina ce aceasta incepe sa fiarba si ciocolata sa topit.Se ia de pe foc si se pune sa se raceasca complet.Cel mai indicat este sa se lase la racit peste noapte.Dupa aceea se mixeaza cu mixerul,pt. a deveni putin spumoasa si tare..Aceasta crema se pune in sacul de ornat si se dreseaza pe rondele de cacao,dupa care se glaseaza cu ciocolata.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~preparare rondele~ a doua incercare:

Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat, adaoginu-se pe rind si galbenusurile si nuca macinata.

Faina se amesteca cu cacaoa, cu scortisoara si se mixeaza in masa de unt.

Trebuie sa iese un aluat potrivit de tare care se pune la frigider pentru 30 min.

Se scoate bucati care se intind cu o grosime de 3-4 mm si se taie rondele de marime dorita.

Se coc la 180°C pentru ca 10-12 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Salata greceasca

Salata greceasca

Reteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...

Salata greceasca
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise