autor:

Laura S.

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Virfuri parisiene

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
~aluat~, - 30g zahar, - 60g unt/marg.rama maestro, - 80g faina, - 10g cacao, ~crema~, - 250g smintina pt. frisca, - 250g ciocolata(eu pun 100g de ciocolata mai mult, in acest fel se lucreaza mai bine crema), - ciocolata pt. glazurare, , ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, Aici reteta de biscuiti de la a doua incercare:, ~aluat rondele~, - 225 g unt/marg., - 100 g zahar pudra, - 1 pac.zahar vaniliat, - 3 galbenusuri, - 300/350g faina, - 1 virf de cutit de scirtisoara, - 40 g cacao, - 125 g nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

~aluat~
Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut se pune la rece ca. 30 min.
Apoi se intinde,cu o grosime de ca 3mm si se decupeaza rondele cu diametrul de 3-4 cm.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se coc la 170°C, ca 12-15 min.
~crema~
Se pune smintina de frisca intr-o oala pe foc,se adaoga ciocolata bucati se se amesteca incontinuu pina ce aceasta incepe sa fiarba si ciocolata sa topit.Se ia de pe foc si se pune sa se raceasca complet.Cel mai indicat este sa se lase la racit peste noapte.Dupa aceea se mixeaza cu mixerul,pt. a deveni putin spumoasa si tare..Aceasta crema se pune in sacul de ornat si se dreseaza pe rondele de cacao,dupa care se glaseaza cu ciocolata.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~preparare rondele~ a doua incercare:
Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat, adaoginu-se pe rind si galbenusurile si nuca macinata.
Faina se amesteca cu cacaoa, cu scortisoara si se mixeaza in masa de unt.
Trebuie sa iese un aluat potrivit de tare care se pune la frigider pentru 30 min.
Se scoate bucati care se intind cu o grosime de 3-4 mm si se taie rondele de marime dorita.
Se coc la 180°C pentru ca 10-12 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Virfuri parisiene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Arata super tare...si cu siguranta sunt si foarte bune la gust, nota 10 si pt aceasta reteta, draga Laura.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

    Aceste varfuri parisiene,imi aduce aminte de bomboanele care,se faceau pe vremuri,la cofetaria Scala,mmmm,ce bunatati erau acolo.Felicitari draga Laura,se vede maiestria cu care le faci........

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

    foarte bune ! Un fel de trufe,nu?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      frumoase cu adevarat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      ASTA EADEVARAT DEZMAT. FELICITARI PENTRU TOT CE FACI SI NE PREZINTI. M-am delectat cu retetele tale. Sper sa-mi reuseasca si mie ce voi incerca din retetele tale.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • ~aluat~
  • - 30g zahar
  • - 60g unt/marg.rama maestro
  • - 80g faina
  • - 10g cacao
  • ~crema~
  • - 250g smintina pt. frisca
  • - 250g ciocolata(eu pun 100g de ciocolata mai mult
  • in acest fel se lucreaza mai bine crema)
  • - ciocolata pt. glazurare
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • Aici reteta de biscuiti de la a doua incercare:
  • ~aluat rondele~
  • - 225 g unt/marg.
  • - 100 g zahar pudra
  • - 1 pac.zahar vaniliat
  • - 3 galbenusuri
  • - 300/350g faina
  • - 1 virf de cutit de scirtisoara
  • - 40 g cacao
  • - 125 g nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

18 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
CHIFTELUTE DE PASARE

CHIFTELUTE DE PASARE

Carnea de pui se trece prin masina de tocat. Eu nu am razalit cartoful ci l-am trecut la fel ca

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Arata super tare...si cu siguranta sunt si foarte bune la gust, nota 10 si pt aceasta reteta, draga Laura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra