~aluat~
Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut se pune la rece ca. 30 min.
Apoi se intinde,cu o grosime de ca 3mm si se decupeaza rondele cu diametrul de 3-4 cm.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se coc la 170°C, ca 12-15 min.
~crema~
Se pune smintina de frisca intr-o oala pe foc,se adaoga ciocolata bucati se se amesteca incontinuu pina ce aceasta incepe sa fiarba si ciocolata sa topit.Se ia de pe foc si se pune sa se raceasca complet.Cel mai indicat este sa se lase la racit peste noapte.Dupa aceea se mixeaza cu mixerul,pt. a deveni putin spumoasa si tare..Aceasta crema se pune in sacul de ornat si se dreseaza pe rondele de cacao,dupa care se glaseaza cu ciocolata.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~preparare rondele~ a doua incercare:
Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat, adaoginu-se pe rind si galbenusurile si nuca macinata.
Faina se amesteca cu cacaoa, cu scortisoara si se mixeaza in masa de unt.
Trebuie sa iese un aluat potrivit de tare care se pune la frigider pentru 30 min.
Se scoate bucati care se intind cu o grosime de 3-4 mm si se taie rondele de marime dorita.
Se coc la 180°C pentru ca 10-12 min.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii