autor:

Laura S.

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Virfuri parisiene

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
~aluat~, - 30g zahar, - 60g unt/marg.rama maestro, - 80g faina, - 10g cacao, ~crema~, - 250g smintina pt. frisca, - 250g ciocolata(eu pun 100g de ciocolata mai mult, in acest fel se lucreaza mai bine crema), - ciocolata pt. glazurare, , ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, Aici reteta de biscuiti de la a doua incercare:, ~aluat rondele~, - 225 g unt/marg., - 100 g zahar pudra, - 1 pac.zahar vaniliat, - 3 galbenusuri, - 300/350g faina, - 1 virf de cutit de scirtisoara, - 40 g cacao, - 125 g nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

~aluat~
Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut se pune la rece ca. 30 min.
Apoi se intinde,cu o grosime de ca 3mm si se decupeaza rondele cu diametrul de 3-4 cm.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se coc la 170°C, ca 12-15 min.
~crema~
Se pune smintina de frisca intr-o oala pe foc,se adaoga ciocolata bucati se se amesteca incontinuu pina ce aceasta incepe sa fiarba si ciocolata sa topit.Se ia de pe foc si se pune sa se raceasca complet.Cel mai indicat este sa se lase la racit peste noapte.Dupa aceea se mixeaza cu mixerul,pt. a deveni putin spumoasa si tare..Aceasta crema se pune in sacul de ornat si se dreseaza pe rondele de cacao,dupa care se glaseaza cu ciocolata.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~preparare rondele~ a doua incercare:
Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat, adaoginu-se pe rind si galbenusurile si nuca macinata.
Faina se amesteca cu cacaoa, cu scortisoara si se mixeaza in masa de unt.
Trebuie sa iese un aluat potrivit de tare care se pune la frigider pentru 30 min.
Se scoate bucati care se intind cu o grosime de 3-4 mm si se taie rondele de marime dorita.
Se coc la 180°C pentru ca 10-12 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Virfuri parisiene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bounty

Bounty

Blat: Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale,

8 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Prajitura orange

Prajitura orange

Blatul: -separam 10 albusuri de galbenusuri.Albusurile in care adaugam un praf de sare si 16 linguri

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Arata super tare...si cu siguranta sunt si foarte bune la gust, nota 10 si pt aceasta reteta, draga Laura.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

    Aceste varfuri parisiene,imi aduce aminte de bomboanele care,se faceau pe vremuri,la cofetaria Scala,mmmm,ce bunatati erau acolo.Felicitari draga Laura,se vede maiestria cu care le faci........

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

    foarte bune ! Un fel de trufe,nu?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      frumoase cu adevarat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      ASTA EADEVARAT DEZMAT. FELICITARI PENTRU TOT CE FACI SI NE PREZINTI. M-am delectat cu retetele tale. Sper sa-mi reuseasca si mie ce voi incerca din retetele tale.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • ~aluat~
  • - 30g zahar
  • - 60g unt/marg.rama maestro
  • - 80g faina
  • - 10g cacao
  • ~crema~
  • - 250g smintina pt. frisca
  • - 250g ciocolata(eu pun 100g de ciocolata mai mult
  • in acest fel se lucreaza mai bine crema)
  • - ciocolata pt. glazurare
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • Aici reteta de biscuiti de la a doua incercare:
  • ~aluat rondele~
  • - 225 g unt/marg.
  • - 100 g zahar pudra
  • - 1 pac.zahar vaniliat
  • - 3 galbenusuri
  • - 300/350g faina
  • - 1 virf de cutit de scirtisoara
  • - 40 g cacao
  • - 125 g nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
CHIFTELUTE DE PASARE

CHIFTELUTE DE PASARE

Carnea de pui se trece prin masina de tocat. Eu nu am razalit cartoful ci l-am trecut la fel ca

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Arata super tare...si cu siguranta sunt si foarte bune la gust, nota 10 si pt aceasta reteta, draga Laura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ecler Doina