Cum se prepară vișinata
Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar.
Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamini.
Cind s-au macerat bine visinele, formindu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia. Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa la macerat timp de 2 - 3 saptamini, dupa care se strecoara si se pune in sticle.
La servire, se pot adauga in paharele si citeva visine.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii