autor:

» » Cocktailuri si lichioruri

Cum se prepară vișinata

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
5 kg visine,, 2 kg zahar,, 4 l votca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

334 voturi

Mod de preparare

Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar.



Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamini.



Cind s-au macerat bine visinele, formindu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia. Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa la macerat timp de 2 - 3 saptamini, dupa care se strecoara si se pune in sticle.



La servire, se pot adauga in paharele si citeva visine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se prepară vișinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Cum se prepară vișinata

Cum se prepară vișinata

Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt

33 voturi    17 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri
Cum se prepară vișinata  cu migdale

Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam

24 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii

  • dan , 27 iulie 2015

    Pai si acum fermenteaza dupa o luna ce am pus alcool peste ele.E ceva rau in asta?

  • Catalin Grigore , 22 iunie 2014

    cind e gata visinata vin si eu

  • Marius Nicusor Dragoi , 22 iunie 2014

    Cea mai tare se stie!!!!si langa ceva fripturica:))))))))))

    • Marian Dumitru , 22 iunie 2014

      eu am 2 litri de alcool de 99 grade, 4 kg visine , 2 kg zahar e ok??

    • Pribeg Lucian , 06 iunie 2014

      3 kg visine 1 kg zahar 1 L votka pusca :D

    • geo , 25 iunie 2013

      in 4 saptamani de macerare deja fierbe compozitia...o sa isi ia gust rau ;)

    • Madalina Deni , 25 mai 2013

      cita vota se pune.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Ce buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      O bunatate,pregatesc asa ceva in fiacare an ...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Buna si aromata.

    • Lia , 02 iulie 2010

      reteta e buna,dar eu am o sugestie: avand in vedere cat de scump este alcoolul ,acesta sa nu fie turnat peste toata cantitatea de visine macerate. Mai exact eu dupa cele 4 saptamani , timp in care visinile au lasat siropul, scot toata compozitia din damigeana. Aleg cam 1 kg de visine,cele mai frumoase si le introduc in damigeana curata. Torn siropul si apoi alcoolul.Astfel nu mai pierd alcoolul care ar fi fost absorbit de restul visinilor de care nu mai am nevoie. Cel putin mie 1 kg de visine alcoolizate imi sunt suficiente pt prajiturile care le fac peste an sau pt ornat.Restul de 4 kg de visine macerate eu le dau unui vecin care face tuica. Si inca ceva, daca nu aveti alcool suficien , nu faceti improvizatii, mai bine puneti mai putin car sa taiati fermentatia si ulterior mai complectati tot cu alcool. Ca sa ai ceva de calitate trebuie sa pui ceva de calitate.

    • mariana , 25 iunie 2010

      este excelenta

    • razvan , 19 iunie 2010

      pot lasa visunata mai multi ani? 30 de exemplu?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Este foarte buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      E buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      O bunatate...

    • mirela , 12 iulie 2009

      Fratilor, ce dificultati de comunicare intampinati??? La 5 kg de visine folositi 4 litri de votca. Care-i treaba, zau?!

    • andor , 03 iulie 2009

      5 kg visine, 2 kg zahar, 4 l votca.

    • mucenic gigi , 30 iunie 2009

      De cati litri trebuie sa fie damigeana? Cat alcool se pune la 5 kg de visine?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

334 voturi

Ingrediente

  • 5 kg visine,
  • 2 kg zahar,
  • 4 l votca.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

dan

Pai si acum fermenteaza dupa o luna ce am pus alcool peste ele.E ceva rau in asta?

Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Dalgona matcha latte Dalgona matcha latte

Albușul îl bați spumă împreună cu zahărul. Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

24 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Cocteil Pina Colada