Reteta postata pe: 26 mai 2005
Ingrediente
5 kg visine,, 2 kg zahar,, 4 l votca.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar.
Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamini.
Cind s-au macerat bine visinele, formindu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia. Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa la macerat timp de 2 - 3 saptamini, dupa care se strecoara si se pune in sticle.
La servire, se pot adauga in paharele si citeva visine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se prepară vișinata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt
33 voturi
17 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri
Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam
24 voturi
8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Marian Dumitru , 22 iunie 2014
eu am 2 litri de alcool de 99 grade, 4 kg visine , 2 kg zahar e ok??
Pribeg Lucian , 06 iunie 2014
3 kg visine 1 kg zahar 1 L votka pusca :D
geo , 25 iunie 2013
in 4 saptamani de macerare deja fierbe compozitia...o sa isi ia gust rau ;)
Madalina Deni , 25 mai 2013
cita vota se pune.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 august 2012
Ce buna!
constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011
O bunatate,pregatesc asa ceva in fiacare an ...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010
Buna si aromata.
Lia , 02 iulie 2010
reteta e buna,dar eu am o sugestie: avand in vedere cat de scump este alcoolul ,acesta sa nu fie turnat peste toata cantitatea de visine macerate. Mai exact eu dupa cele 4 saptamani , timp in care visinile au lasat siropul, scot toata compozitia din damigeana. Aleg cam 1 kg de visine,cele mai frumoase si le introduc in damigeana curata. Torn siropul si apoi alcoolul.Astfel nu mai pierd alcoolul care ar fi fost absorbit de restul visinilor de care nu mai am nevoie. Cel putin mie 1 kg de visine alcoolizate imi sunt suficiente pt prajiturile care le fac peste an sau pt ornat.Restul de 4 kg de visine macerate eu le dau unui vecin care face tuica. Si inca ceva, daca nu aveti alcool suficien , nu faceti improvizatii, mai bine puneti mai putin car sa taiati fermentatia si ulterior mai complectati tot cu alcool. Ca sa ai ceva de calitate trebuie sa pui ceva de calitate.
mariana , 25 iunie 2010
este excelenta
razvan , 19 iunie 2010
pot lasa visunata mai multi ani? 30 de exemplu?
constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Este foarte buna !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
E buna.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
O bunatate...
mirela , 12 iulie 2009
Fratilor, ce dificultati de comunicare intampinati??? La 5 kg de visine folositi 4 litri de votca. Care-i treaba, zau?!
andor , 03 iulie 2009
5 kg visine, 2 kg zahar, 4 l votca.
mucenic gigi , 30 iunie 2009
De cati litri trebuie sa fie damigeana? Cat alcool se pune la 5 kg de visine?