autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Volovan financiar

Autor: NAE FLORENTINA (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NAE FLORENTINA (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
pentru 10 portii, , a) foietaj:, , faina-600g, ou-1 ou, unt-500g, otet-5ml, sare-10g, , b) volovan financiar 10 bucati, , piept pui-1kg, ficat pasare-150g, ciuperci conserve-1/2-o cutie, sunca-100g, unt-200g, coniac-25ml, sos madera-500g, piper-2g, sare-10g

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se intinde aluatul in grosime de un centimetru. Se taie cu o forma rotunda 3 capace Capacul pentru baza ramane intact, cel de la mijloc se taie cu o forma mai mica, lasand o margine de 2 cm de jur-imprejur; cel de la suprafata se taie cu o forma mai mica decat cel de la mijloc.



Se ung cu ou. Se suprapun. Se decoreaza suprafata si capacelus scos de la capacul din mijloc cu floricele din aluat. Se coc.



Se fierbe pieptul de pui, se raceste si se taie cubulete sau julien. Se adauga in sosul madera. Ciupercile spalate si taiate in lame se inabusa si se adauga in sos. Se determina gustul cu coniacul si condimentele. Se fierb 10 min. Se adauga sunca si ficatul de pasare fiert sau inabusit, taiate cubulete. Se umple golul de la volovan, se stropeste cu unt. Se aseaza capacelul. Se servesc fierbinti. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Volovan financiar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv cu carne

Aperitiv cu carne

Se orneaza dupa preferinta.

1 vot    1 comentariu
10 min
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu piept de pui si gogosar

Ciuperci umplute cu piept de pui si gogosar

Spalam pieptul de pui. Il batem putin cu ciocanul pentru snitele. Il condimentam cu sare si piper,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 10 portii
  • a) foietaj:
  • faina-600g
  • ou-1 ou
  • unt-500g
  • otet-5ml
  • sare-10g
  • b) volovan financiar 10 bucati
  • piept pui-1kg
  • ficat pasare-150g
  • ciuperci conserve-1/2-o cutie
  • sunca-100g
  • unt-200g
  • coniac-25ml
  • sos madera-500g
  • piper-2g
  • sare-10g

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Muschi de porc umplut