autor:

Nicoleta_Chivu

» » Dulciuri diverse

Vulcani de ciocolata

Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2012

Ingrediente
200 gr ciocolata neagra, 200 gr unt, 8 linguri zahar tos, 2 linguri faina, 4 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 35 min

87 voturi

Mod de preparare

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in hypermarket-uri sau la magazinele de specialitate) sau forme din ceramica. Luam 8 tavite si le ungem cu unt apoi le tapetam cu faina. Se dau la congelator iar intre timp pregatim compozitia prajituricilor.
Rupem ciocolata in bucatele cat mai mici si o punem impreuna cu untul si zaharul intr-un vas termorezistent pe care il vom tine la bain marie pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza.
Luam vasul de pe foc, adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine. Dupa ce am incorporat bine toate ouale, adaugam faina in ploaie si omogenizam rapid.
Scoatem formele din congelator si turnam compozitia cat sa umplem 3/4 din volumul unei forme, apoi le dam din nou la congelator pentru cel putin 1 ora.
Preincalzim cuptorul si bagam tavitele la cuptor la foc mediu spre mare timp de 15 minute sau pana cand suprafata prajiturii nu mai este lichida. Vulcanul de ciocolata nu trebuie tinut prea mult la cuptor, deoarece nu veti mai obtine rezultatul dorit.
Dupa ce ii scoatem din cuptor, lasam vulcanii de ciocolata sa se odihneasca 1-2 minute dupa care ii rasturnam pe o farfurie si ii servim imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vulcani de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Învârtită cu dovleac

Învârtită cu dovleac

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul. Se

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Smeu , 27 iunie 2015

    Se servesc cu inghetata de vanilie.

  • Fara foto

    Nicoleta Smeu , 27 iunie 2015

    Szabo Ioana da

  • Fara foto

    Violeta Rotaru , 20 aprilie 2015

    Tavitele ( formele)de la supermacheturi sunt la fel toate 4 cu 7 !!! 4 inaltimea cu 7 largimea !!!

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 05 decembrie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Mia Isfan , 07 octombrie 2014

      Eu le pun in forme de ceranica pentru briose cu diametrul de 6 cm si inalte de 8 cm. Ies 9 bucati. Si am mai experimentat ceva ! nu pun la cuptor decat cate stiu ca se mananca pe loc. Restul le las in congelator in compartimentul pentru gheata si le fac cand vreau. Le-am tinut si o saptamana ! Sunt delicioase servite cu inghetata!!!

    • Fara foto

      Hutusoru Marika , 06 octombrie 2014

      dar ce ai felosit???????????

    • Fara foto

      Tamara Muresan , 06 octombrie 2014

      eu o fac intro cana la microunde ( stiu mare rusine :) ) dar se face atat de rapid 1 min si 30 sec, Am vazut pe net si am incercat e super bun!! imi fac maine dimineata , am nevoie de lecitina ;)

    • Fara foto

      Roua Crina , 06 octombrie 2014

      Sunt foarte bune... eu le-am facut si nu am folosit tavite de aluminiu

    • Fara foto

      Diana Ionescu , 06 octombrie 2014

      Szabo Ioana Eu zic ca SUNT forme pt briose

    • Fara foto

      Bibanu Alexandru , 29 iulie 2014

      merita incercat!

    • Fara foto

      Rodica Pletea , 16 iulie 2014

      arata super

    • Gianina_Dragan

      Gianina_Dragan (Maestru bucatar) , 15 iulie 2014

      incercati sa puneti si un guguloi de inghetata de vanilie deasupra!

    • Fara foto

      Maria Iliescu Fosta Balint , 30 aprilie 2014

      Super bune. Ti se trezesc tote papilele gustative............

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 23 februarie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Nicoleta Ilie , 20 februarie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Deaconu Gabriel , 20 februarie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 20 februarie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Dadu Andrei , 20 februarie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 20 februarie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Bianca Prisacariu , 20 februarie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 20 februarie 2014

      le voi incerca cu siguranta!

    • Fara foto

      Mary Gliga , 19 februarie 2014

      super bune eu leam facut

    • Fara foto

      Szabo Ioana , 13 ianuarie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Iarca Andreea Ioana , 13 ianuarie 2014

      Wow! Cât de bine arată! :)

    • Fara foto

      Szabo Ioana , 04 decembrie 2013

      Vaaaai este o BUNATATE , pic de pofta, insa am 3 intrebari : 1)Care este diametrul formelor 2)Cam care ar fi temperatura potrivita pt. un cuptor electric ? 3)Cam cate buc. ies din compozitie ?

    • Fara foto

      Cristina , 29 septembrie 2013

      Foarte gustosi dar enorm de mult unt in reteta. Pica greu la stomac

    • Fara foto

      cristina , 29 iulie 2013

      e foarte bun

    • Cori_Cristi

      Cori_Cristi (Bucatar) , 15 ianuarie 2013

      Se servesc imediat.. Nu se mai pot consuma peste cateva ore sau a doua zi? Se intareste ciocolata? Se scurge? Ce se intampla? :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Absolut ispititor!

    • Nicoleta_Chivu

      Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Multumesc ! ador ciocolata iar desertul asta e tot ce imi trebuie cand am pofta de ceva bun... bine si cake pops-urile... si crema de zahar ars :)))

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      de cind zic sa incerc si eu desertul asta....arata minunat

    • xtyna

      xtyna (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

      ce bine arata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 35 min

87 voturi

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • 8 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina
  • 4 oua

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta_Chivu
Cake Pops

Cake Pops

Biscuitii ii faramitam cu ajutorul robotului de bucatarie. Turnam peste firimituri iaurtul si amestecam

8 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cupcake cu mousse de ciocolata

Cupcake cu mousse de ciocolata

Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
New York Cheese Cake

New York Cheese Cake

Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit si cu zaharul tos. Punem pasta obtinuta intr-o forma

3 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Gianina_Dragan (Maestru bucatar)

incercati sa puneti si un guguloi de inghetata de vanilie deasupra!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Crema catalana cu lapte batut