Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in hypermarket-uri sau la magazinele de specialitate) sau forme din ceramica. Luam 8 tavite si le ungem cu unt apoi le tapetam cu faina. Se dau la congelator iar intre timp pregatim compozitia prajituricilor.
Rupem ciocolata in bucatele cat mai mici si o punem impreuna cu untul si zaharul intr-un vas termorezistent pe care il vom tine la bain marie pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza.
Luam vasul de pe foc, adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine. Dupa ce am incorporat bine toate ouale, adaugam faina in ploaie si omogenizam rapid.
Scoatem formele din congelator si turnam compozitia cat sa umplem 3/4 din volumul unei forme, apoi le dam din nou la congelator pentru cel putin 1 ora.
Preincalzim cuptorul si bagam tavitele la cuptor la foc mediu spre mare timp de 15 minute sau pana cand suprafata prajiturii nu mai este lichida. Vulcanul de ciocolata nu trebuie tinut prea mult la cuptor, deoarece nu veti mai obtine rezultatul dorit.
Dupa ce ii scoatem din cuptor, lasam vulcanii de ciocolata sa se odihneasca 1-2 minute dupa care ii rasturnam pe o farfurie si ii servim imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii