autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

ZACUSCA

Autor: adela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
3 vinete marisoare sau 4 mai micute, 4 ardei grasi, 2 cepe potrivite, 1 morcov, ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata, la fel si ardeii. vinetele se lasa la scurs !!!!! cel putin 2 ore.
Ceapa si morcovul se curata si se taie marunt si se pun la calit intr-un ceaun preferabil cu 1/2 ceasca de ulei.Dupa ce ceapa devine sticloasa si se inmoaie se adauga ardeii . se lasa la calit la foc mediu amestecandu se la perioade scurte de timp. Dupa 7-8 minute se adauga vinetele tocate marunt. Se lasa la calit pana se leaga cu restul compozitiei. Se adauga o linguira de bulion, sare si piper dupa gust si se lasa la foc mediu inca 10 min dupa ce devine sticloasa la suprafata. amestecati la periopade scurte de timp.. Daca vreti sa iasa mai picanta odata cu ardeii copti puneti si 1,2 ardei iuti tocati marunt- dar sa aveti grija ca niciunul dintre ardeii copti sa nu fie iute.
Pofta Buna !!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci

Se curata si se toaca felii ciupercile, apoi se prajesc in ulei, sub capac. Dupa primul clocot, se

28 voturi    11 comentarii
5h
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna.

20 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Legume cu pui si sos alb la cuptor