autor:

ALINA BANICA

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Zacusca de vara

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
-2 cepe uscate, -1 legatura ceapa verde, -2 vinete mari( aprox. 1 kg), -3 ardei grasi galbeni, -3 ardei kapia rosii, -6 rosii(aprox. 1 kg), -50 ml ulei, -2 foi de dafin, -15-20 boabe de piper, -sare, -piper.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

22 voturi

Mod de preparare

1. Se coc vinetele si ardeii garasi si kapia pe flacara deschisa. Eu le-am copt pe gratarul pentru legume. Vinetele coapte se cresteaza si se pun putin la scurs, iar ardeii copti se innabuse intr-un vas cu putina sare pentru a se curata usor.
2. Se curata de coaja vinetele si se aseaza pe o suprafata de lemn la scurs, la fel procedam si cu ardeii.
3. Dupa ce s-au scurs, se toaca marunt.
4. Rosiile spalate se dau pe razatoarea mare, si se separa pielita si eventualele cotoare.
5. Se curata ceapa uscata si verde si se toaca marunt.
6. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, eu am folosit de teflon, si cand uleiul este fierbinte se adauga ceapa. Se lasa sa se inmoaie, amestecand continuu. Se adauga vinetele tocate si ardeiul tocat si se mesteca iar.
7. Se adauga apoi rosiile rase, se amesteca si se lasa la foc mic.
8. Se adauga dafinul si boabele de piper.
9. La final adaugam sarea si se potriveste dupa gust cu piper macinat.
Se poate servi rece sau calda alaturi de diferite salate. Eu am pregatit o salata de ardei copti cu rosii si usturoi.

Pofta buna!

P.S.
In amestec se mai pot adauga dupa preferinta si alte legume: ciuperci, praz, dovlecei, gogosari, cativa catei de usturoi, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca de vara

Zacusca de vara

Se curate ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu sucul de rosii si pasta de ardei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Iahnie de fasole cu carnati de casa

Iahnie de fasole cu carnati de casa

Se pune 3 linguri de ulei intr-o cartita apoi se pune ceapa si boia se lasa sa se incalzeasca putin

14 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Va multumesc!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Reteta aceasta este strict pentru vara...nimic nu se compara cu legumele proaspete...Fac si iarna cu legumele pe care le am la indemana, dar nu iese asa. A iesit delicioasa...eu ii dau fetitei mele sa manance de cand avea apropape un anisor...acum la patru ani vad ca mananca la fel de bine...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      O reteta minunata,chiar mi-ai dat o idee buna.

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Delicios, am sa incerc neaparat!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      O bunatate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Foarte buna! Eu fac si iarna in timpul postului de Craciun sau de Pasti, cu ingrediente din congelator si rosii de la conserva. E delicioasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Delicioasa...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunãtate!!!am sã fac si eu*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

22 voturi

Ingrediente

  • -2 cepe uscate
  • -1 legatura ceapa verde
  • -2 vinete mari( aprox. 1 kg)
  • -3 ardei grasi galbeni
  • -3 ardei kapia rosii
  • -6 rosii(aprox. 1 kg)
  • -50 ml ulei
  • -2 foi de dafin
  • -15-20 boabe de piper
  • -sare
  • -piper.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii