Zacusca de vara

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Zacusca de vara

Ingrediente

  • - 2 cepe uscate;
  • - 1 legatura ceapa verde;
  • - 2 vinete mari( aprox. 1 kg);
  • - 3 ardei grasi galbeni;
  • - 3 ardei kapia rosii;
  • - 6 rosii(aprox. 1 kg);
  • - 50 ml ulei;
  • - 2 foi de dafin;
  • - 15-20 boabe de piper;
  • - sare;
  • - piper.

Mod de preparare

1. Se coc vinetele si ardeii garasi si kapia pe flacara deschisa. Eu le-am copt pe gratarul pentru legume. Vinetele coapte se cresteaza si se pun putin la scurs, iar ardeii copti se innabuse intr-un vas cu putina sare pentru a se curata usor.

2. Se curata de coaja vinetele si se aseaza pe o suprafata de lemn la scurs, la fel procedam si cu ardeii.

3. Dupa ce s-au scurs, se toaca marunt.

4. Rosiile spalate se dau pe razatoarea mare, si se separa pielita si eventualele cotoare.

5. Se curata ceapa uscata si verde si se toaca marunt.

6. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, eu am folosit de teflon, si cand uleiul este fierbinte se adauga ceapa. Se lasa sa se inmoaie, amestecand continuu. Se adauga vinetele tocate si ardeiul tocat si se mesteca iar.

7. Se adauga apoi rosiile rase, se amesteca si se lasa la foc mic.

8. Se adauga dafinul si boabele de piper.

9. La final adaugam sarea si se potriveste dupa gust cu piper macinat.

Se poate servi rece sau calda alaturi de diferite salate. Eu am pregatit o salata de ardei copti cu rosii si usturoi.

Pofta buna!

P.S.

In amestec se mai pot adauga dupa preferinta si alte legume: ciuperci, praz, dovlecei, gogosari, cativa catei de usturoi, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise