Ingrediente
-2 cepe uscate, -1 legatura ceapa verde, -2 vinete mari( aprox. 1 kg), -3 ardei grasi galbeni, -3 ardei kapia rosii, -6 rosii(aprox. 1 kg), -50 ml ulei, -2 foi de dafin, -15-20 boabe de piper, -sare, -piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
22 voturi
Mod de preparare
2. Se curata de coaja vinetele si se aseaza pe o suprafata de lemn la scurs, la fel procedam si cu ardeii.
3. Dupa ce s-au scurs, se toaca marunt.
4. Rosiile spalate se dau pe razatoarea mare, si se separa pielita si eventualele cotoare.
5. Se curata ceapa uscata si verde si se toaca marunt.
6. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, eu am folosit de teflon, si cand uleiul este fierbinte se adauga ceapa. Se lasa sa se inmoaie, amestecand continuu. Se adauga vinetele tocate si ardeiul tocat si se mesteca iar.
7. Se adauga apoi rosiile rase, se amesteca si se lasa la foc mic.
8. Se adauga dafinul si boabele de piper.
9. La final adaugam sarea si se potriveste dupa gust cu piper macinat.
Se poate servi rece sau calda alaturi de diferite salate. Eu am pregatit o salata de ardei copti cu rosii si usturoi.
Pofta buna!
P.S.
In amestec se mai pot adauga dupa preferinta si alte legume: ciuperci, praz, dovlecei, gogosari, cativa catei de usturoi, etc.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010
O reteta minunata,chiar mi-ai dat o idee buna.
Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010
Delicios, am sa incerc neaparat!
flory avram (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010
O bunatate!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010
Foarte buna! Eu fac si iarna in timpul postului de Craciun sau de Pasti, cu ingrediente din congelator si rosii de la conserva. E delicioasa!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010
Delicioasa...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
O bunãtate!!!am sã fac si eu*****