autor:

Alina Gabriela B.

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Zacusca de vinete

Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Ingrediente
1 kg vinete coapte si decojite, 2-3 cepe, 1 ardei kapia, 2-3 linguri bulion de zarzavat ( din camara mamicii), 3-4 foi de dafin, cimbru, piper, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie julienne, ardeiul se taie marunt si se pun la foc cu putin ulei. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugam bulionul si lasam circa 5 minunte, dupa care adaugam sarea, piperul, cimbrul, dafinul si putin apa. Cand apa a inceput sa scada adaugam vinetele scurse bine si tocate. Amestecam bine, acoperim cu un capac, dam focul mic si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Stingem focul, o lasam putin la racit si dupa o putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacusca cu vinete

Zacusca cu vinete

Coacem ardei,gogosari ,capia si vinetele.Le curatim de coaja si ii dam prin masina de tocat.Curatim

16 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un

5 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alina Gabriela B.

    Alina Gabriela B. (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2014

    Cred ca este mai gustoasa cu rosii proaspete :)

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2014

    Eu pregatesc asta in fiecare saptamana este foarte gustoasa dar in loc de bulion pun rosii proaspete.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete coapte si decojite
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 2-3 linguri bulion de zarzavat ( din camara mamicii)
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Alina Gabriela B.
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Soté de spanac cu usturoi

Soté de spanac cu usturoi

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Intr-un vas se pune apa la fiert cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot adaugam pastele si le

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)

Cred ca este mai gustoasa cu rosii proaspete :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Salata de cuşcuş-specifica tarilor arabe