autor:

Alina Gabriela B.

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Zacusca de vinete

Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Ingrediente
1 kg vinete coapte si decojite, 2-3 cepe, 1 ardei kapia, 2-3 linguri bulion de zarzavat ( din camara mamicii), 3-4 foi de dafin, cimbru, piper, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie julienne, ardeiul se taie marunt si se pun la foc cu putin ulei. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugam bulionul si lasam circa 5 minunte, dupa care adaugam sarea, piperul, cimbrul, dafinul si putin apa. Cand apa a inceput sa scada adaugam vinetele scurse bine si tocate. Amestecam bine, acoperim cu un capac, dam focul mic si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Stingem focul, o lasam putin la racit si dupa o putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

15 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele,

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alina Gabriela B.

    Alina Gabriela B. (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2014

    Cred ca este mai gustoasa cu rosii proaspete :)

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2014

    Eu pregatesc asta in fiecare saptamana este foarte gustoasa dar in loc de bulion pun rosii proaspete.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete coapte si decojite
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 2-3 linguri bulion de zarzavat ( din camara mamicii)
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Alina Gabriela B.
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Soté de spanac cu usturoi

Soté de spanac cu usturoi

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Intr-un vas se pune apa la fiert cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot adaugam pastele si le

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)

Cred ca este mai gustoasa cu rosii proaspete :)

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Sarmale in foi de stevie