autor:

Alina Gabriela B.

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Zacusca de vinete

Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Ingrediente
1 kg vinete coapte si decojite, 2-3 cepe, 1 ardei kapia, 2-3 linguri bulion de zarzavat ( din camara mamicii), 3-4 foi de dafin, cimbru, piper, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie julienne, ardeiul se taie marunt si se pun la foc cu putin ulei. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugam bulionul si lasam circa 5 minunte, dupa care adaugam sarea, piperul, cimbrul, dafinul si putin apa. Cand apa a inceput sa scada adaugam vinetele scurse bine si tocate. Amestecam bine, acoperim cu un capac, dam focul mic si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Stingem focul, o lasam putin la racit si dupa o putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacusca de Vinete

Zacusca de Vinete

Vinetele se coc pe foc direct sau in tava la cuptor, dupa ce s-au copt se curata si se spala cu apa

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete si ciuperci

Zacusca de vinete si ciuperci

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

87 voturi    14 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alina Gabriela B.

    Alina Gabriela B. (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2014

    Cred ca este mai gustoasa cu rosii proaspete :)

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2014

    Eu pregatesc asta in fiecare saptamana este foarte gustoasa dar in loc de bulion pun rosii proaspete.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete coapte si decojite
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 2-3 linguri bulion de zarzavat ( din camara mamicii)
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Alina Gabriela B.
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Soté de spanac cu usturoi

Soté de spanac cu usturoi

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Intr-un vas se pune apa la fiert cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot adaugam pastele si le

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)

Cred ca este mai gustoasa cu rosii proaspete :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi dulci iuti