Zacusca raw (fara foc)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Zacusca raw (fara foc)

Ingrediente

  • * 1 cana rosii uscate din timpul verii
  • * 1 cana ardei uscati
  • * ½ ceasca vinete uscate
  • * 2 catei usturoi
  • * 3 Lg ulei masline presat la rece
  • * 1 lg cimbru proaspat tocat
  • * ½ lg frunze telina proaspata tocata
  • * sare dupa gust
  • * ½ ceasca apa filtrata

Mod de preparare

Video cu demonstrarea retetei

http://www.youtube.com/watch?v=Jquk6XcB108

Pe timp de vara se pot folosi toate ingredientele prospete cu exceptia vinetelor care trebuie neaparat lasate la sare pentru 2h, si spalate bine inainte de folosire. Pe timp de iarna rosiile, ardeii si vinetele uscate se lasa la hidratat timp de ½ h. Toate se amesteca in blender, insa nu pana la omogenizare completa. Produsul final trebuie sa aiba o consistenta de zacusca. Daca compozitia este prea uscata, mai adaugati inca ½ ceasca apa.

Instructiuni referitoare la uscarea legumelor, in asa fel incat sa nu le distrugem calitatile nutritionale. http://ligiapop.com/2010/09/25/conserve-de-iarna-partea-1/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise