autor:

Gina de Jong

» » Aperitive

Zacusca simpla

Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2013

Ingrediente
Vinete 4 bucati., Ardei gras 3 bucati., Cepe 4 bucati(sau 3 mai mari)., Rosii 8-10 bucati., Ulei 100ml., Ardei iute 1 bucata., Sare si piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Punem la cuptor vinetele ,ardeii grasi si iute pentru o ora la 250 de grade(cuptorul sa fie deja incalzit cand punem legumele).

Cand legumele s-au copt, le curatam de piele si le punem la scurs pentru 10 minute,apoi curatam si tocam ceapa ,pregatim o tigaie mai inalta sau o oala ,in care sa incapa toate ingredientele.

Se pune tigaia(oala) la incins, apoi adaugam uleiul ,punem ceapa la calit cu ardeiul iute,cand acestea s-au calit putin, adaugam rosiile taiate si restul legumelor,din momentul acela lasam focul la minim pentru doua ore depinde de tigaie sau oala cat de groasa este.

Inainte de a inchide focul adaugam si sarea cu piperul dupa gust.

Cand s-a racit preparatul il punem in borcanele sau recipiente de plastic care se inchid bine si se pun la frigider,se consuma maxim 5 zile sau la congelator pentru maxim 4 saptamani in recipiente de plastic(nu sticla).

Se serveste ca aperitiv sau sos pentru paste reci(calde).



Va doresc "POFTA BUNA".
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca simpla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Zacusca simpla

Zacusca simpla

Se coc vinetele pe plita, se curata, se lasa sa se stoarca si apoi se toaca. Gogosarii se curata

16 voturi    8 comentarii
4h
Retete vegetariene
Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga

4 voturi    1 comentariu
25 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Bunaaaaaaaaa!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Vinete 4 bucati.
  • Ardei gras 3 bucati.
  • Cepe 4 bucati(sau 3 mai mari).
  • Rosii 8-10 bucati.
  • Ulei 100ml.
  • Ardei iute 1 bucata.
  • Sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Gina de Jong
Chec rotund (Tulband cake )

Chec rotund (Tulband cake )

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Bunaaaaaaaaa!!!!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci cu cascaval