autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

Zacusca simpla

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -6 kg de vinete, -3 kg gogosari, -1 kg ceapa, -1 kg bulion gros, fiert din 3 kg de rosii, -1 litru ulei de floarea soarelui, -sare dupa gust, -zahar dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 4h

16 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele pe plita, se curata, se lasa sa se stoarca si apoi se toaca.
Gogosarii se curata de seminte si se toaca prin masina de carne sau in mixer; se pun la fiert cu 1/2 litru de ulei.
Se fierb la foc mic pana se inmoaie.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 1/2 litru de ulei pana devine sticloasa.
Se adauga gogosarii si vinetele tocate si se fierb cca 15 minute.
Se adauga bulionul de rosii si se potriveste de sare; se adauga zahar dupa gust.
Se mai fierbe inca 20 de minute amestecand incontinuu .
Se pune zacuzca in borcane si se inchid cu un capac sau celofan.
Borcanele se aseaza intr-o tava cu apa si se dau la cuptor, la foc potrivit 20-25 de minute.
Se lasa in cuptor pana se raceste zacusca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca simpla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacusca simpla

Zacusca simpla

Punem la cuptor vinetele ,ardeii grasi si iute pentru o ora la 250 de grade(cuptorul sa fie deja

3 voturi    1 comentariu
3h
Aperitive
Chili cu fasole colorata, rosii si porumb

Chili cu fasole colorata, rosii si porumb

1. Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul la foc potrivit.Se pun ceapa, usturoiul, ardeiul gras, morcovul

3 voturi    16 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Am facut reteta dvs si este foarte gustoasa. Pacat ca nu mi-a trecut prin cap sa fac fotografii. Anul viitor.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

    Si eu pregatesc zacusca la fel ca tine .Pentru iarna nu fac, in schimb pun in lada vinete coapte,gogosari si ardei kapia copti,rosii oparite ,curatate de coaja ,taiate cubulete,rosii date prin separator,dovlecei taiati cubulete.In acest fel iarna fac zacusca proaspata oricand.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

    Foarte frumoasa zacusca sitrebuie sa fie si buna,felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

      Mihaela, tu esti o harnicuta! Buna zacusca. Am sa-ncerc si eu reteta ta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

      Ne place mult!!!dupã aspect ne imaginãm gustul:)Felicitãri!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Eu pun(de cind sint aici),ulei de masline.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Ce buna este.Imi place cum ai facut-o.*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      buna zacusaca ta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -6 kg de vinete
  • -3 kg gogosari
  • -1 kg ceapa
  • -1 kg bulion gros
  • fiert din 3 kg de rosii
  • -1 litru ulei de floarea soarelui
  • -sare dupa gust
  • -zahar dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Am facut reteta dvs si este foarte gustoasa. Pacat ca nu mi-a trecut prin cap sa fac fotografii. Anul viitor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de ciuperci