autor:

joly-gina

» » Prajituri

Zambetul negresei

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Ingrediente
250 margarina rama, 250 g zahar pudra, 5 linguri faina, 1 ou, 200 g nuca taiata, 100g stafide, 50 g cacao, piscoturi de sampanie, esenta de rom pentru a stropi piscoturile, 100g +o lingura de ulei pentru glazurat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, nuca taiata, stafidele, cacaoa si 5 linguri de faina. Se amesteca continuu lasand compozitia sa fiarba 10 min. Daca vi se pare prea tare puneti si putin lapte.

Intr-o forma de chec punem o folie de aluminiu, in care punem jumatate din compozitia de mai sus, punem un rand e piscoturi, le stropim cu esenta de rom si punem restul de compozitie sau puteti face mai multe straturi.am topit 100g de ciocolata amaruie si am pus o linguta de ulei si am glazurat prajitura

Se da la rece pana a doua zi sau pana vedeti ca s-a intarit. Eu am pus si fulgi de migdale peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zambetul negresei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
zambetul negresei

zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

3 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2012

    Delicioasa prajitura.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Foarte reusita prajitura!

  • Fara foto

    mara , 17 decembrie 2009

    imi plac retetele tale ,te pricepi

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Foarte buna....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Imi place reteta ta,cu piscoturi,interesant.

    • Fara foto

      lstanciu37 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      da e buna ca nu trebuie sa o mai bagi la cuptor ,am notat-o

    • Fara foto

      angy garian , 24 noiembrie 2009

      foarte buna reteta,practic si f.rapid!pentru persoanele care sunt in criza de timp e NEMAIPOMENITA!FELICITARI!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Cred ca e grozav de buna dupa ingrediente

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Eu speram să găsesc mai mule reţete de post în perioada asta. Interesantă reţetă!

    • carmencita

      carmencita (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      pai prajitura ta nu arata precum descrii tu reteta, nu ai spus cu ce ai glazurat-o! ciocolata sau?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      E interesanta si usor de pregatit reteta ta ! Eu nu folosesc produse pe baza de margarina, prefer untul

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 250 margarina rama
  • 250 g zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 1 ou
  • 200 g nuca taiata
  • 100g stafide
  • 50 g cacao
  • piscoturi de sampanie
  • esenta de rom pentru a stropi piscoturile
  • 100g +o lingura de ulei pentru glazurat

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

66 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul

13 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Floare de colt (Chef de cuisine)

Delicioasa prajitura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
muffins cu mere si scortisosra