autor:

joly-gina

» » Prajituri

zambetul negresei

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
250 margarina rama maestro,250 g zahar pudra 5 linguri faina 1 ou 200 g nuca taiata 100g stafide 50 g cacao piscoturi de sampanie esenta de rom pentru a stropi piscoturile 100g +o lingura de ulei pentru glazurat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, nuca taiata, stafidele, cacaoa si 5 linguri de faina. Se amesteca continuu lasand compozitia sa fiarba 10 min. Daca vi se pare prea tare puneti si putin lapte. Intr-o forma de chec punem o folie de aluminiu, in care punem jumatate din compozitia de mai sus, punem un rand e piscoturi, le stropim cu esenta de rom si punem restul de compozitie sau puteti face mai multe straturi.am topit 100g de ciocolata amaruie si am pus o linguta de ulei si am glazurat prajitura Se da la rece pana a doua zi sau pana vedeti ca s-a intarit. Eu am pus si fulgi de migdale peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "zambetul negresei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Din ingredientele(tava mijlocie) pt. blat se prepara un aluat.care,atunci cind luam cu lingura se

26 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Cred ca este f. bina.Mi-as fi dorit sa vad cum arata si taiata.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 250 margarina rama maestro,250 g zahar pudra 5 linguri faina 1 ou 200 g nuca taiata 100g stafide 50 g cacao piscoturi de sampanie esenta de rom pentru a stropi piscoturile 100g +o lingura de ulei pentru glazurat

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

66 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri
flori de piatra

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca este f. bina.Mi-as fi dorit sa vad cum arata si taiata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si nes