autor:

diana

» » Prajituri

Zebra

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
pt 3 foi de bezea: eu am mai 3 galbusuri in congelator si am copt 4 foi, 18 albusuri, 21 linguri de zahar, 24 linguri de nuca macinata, 9 linguri de faina, , pt crema:, 18 galbenusuri, 18 linguri zahar, 400 g unt, 2 plicuri zahar vanilat, , krantz: 15 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

30 voturi

Mod de preparare

se impart ingrediente pt fiecare foaie cate: 6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri faina
fiecare foaie in parte se face separat astfel: bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge, adaugam nucile si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.
intindem compozitia pe dosul tavii unse bine cu ulei sau cu hartie de copt.
coaceam bezeaua la foc potrivit pana se usuca si devine aurie.

crema: galbenusurile se pun la fiert pe aburi cu zaharul.
se bate bine cu telul incontinuu pana se leaga o crema foarte groasa, punem zaharul vanilat si o lasam la racit....daca nu o fierbeti suficient crema va fi prea moale.
cand s-a racit o mixam cu untul.

pt krantz:
15 linguri de zahar le punem intr-o craticioara la caramelizat.
cand s-a topit zaharul il turnam intr-o cratita sau tava unsa bine cu ulei si-l lasam sa se raceasca....atentie nu lasati sa devina maroniu pt ca va avea un gust amar.
zaharul racit se baga intr-o punga sau un servet si se piseaza cu ciocanul .

pt asamblare:
ungem foile de bezea cu crema, ultimul strat e cel de crema si deasupra presaram krantzul.
se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zebra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca Zebra

Budinca Zebra

Impartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare. Intr-una din ele

13 voturi    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 35 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ani Amalia , 11 iulie 2015

    Dar e f buna imi place

  • Fara foto

    Ani Amalia , 11 iulie 2015

    Seamana cu prajitura continental

  • Lucia_Botez

    Lucia_Botez (Bucatar) , 09 aprilie 2014

    savuroasa!!

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 07 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • Fara foto

      Diana Kintsch , 07 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2014

      Victoria, pentru reteta asta se foloseste o tava mare,aproximativ de 24/36cm

    • Fara foto

      Foca Antoneta , 05 aprilie 2014

      reteta e data de multe ori.....doar i se schimba numele....

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 05 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • Fara foto

      Cazacu Victoria , 05 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 05 aprilie 2014

      dar in ce tava gigant ai facut prajitura asta din 18 oua

    • Fara foto

      Mamenyák Ilona , 05 aprilie 2014

      decat sa fiti rautaciosi mai bine nu scrieti nimic .... prajitura este superba!!!!!!

    • Fara foto

      Mariana Ferenti , 16 octombrie 2013

      Diana Kintsch multumesc

    • Fara foto

      Gina Zamfirescu , 16 octombrie 2013

      Nici nu pot citi reteta din cauza culorii de fond!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013

      scrie 18 linguri de zahar. calorii multe, dar emrita , in plus iese o prajitura foarte mare.

    • Fara foto

      Emil Teslovan , 16 octombrie 2013

      calorii cu gramada,uf trigliceridelor,,........

    • Fara foto

      Veronica Nemeth , 15 octombrie 2013

      CAT ZAHAR PTR CREMA SPECIFICA TE ROG

    • Fara foto

      vicky , 15 octombrie 2013

      nu contest ca n-ar fi delicioasa....dar....as vrea sa intrebam si laboratorul(ficatul)...ce zice de cele 18 uoa din compozitie ????....

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Ce frumos arata!!Delicios!!

    • Fara foto

      lidi , 23 iunie 2013

      am o intrebare te rog, cit de mare este tava ?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Ce frumoase felii!

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2012

      Cat de buna cred ca a fost Diana draga.... Au mai lasat nazdravanii ceva in farfurie ?

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Excelent arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Am salvat reteta, arata f. bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte bine arata, la noi chiar asa se numeste prajitura ,,krant,, E deosebita si foarte gustoasa, am mancat, dar nu am facut. Ce dimensiuni are tava ta, Diana?

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      O bunatate,Diana ! Am salvat,reteta;o voi incerca,sigur. Felicitari !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      ce bine arata imi ploua in gura cred ca ii delicioasa

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Da bine mai arata.Salivez la maxim.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Un dulce muncit! Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Diana, superbă prăjitură! Felicitări!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Cu siguranta este delicioasa ! Am spus asta cum am vazut-o la tine pe blog si pe forum ! Minunata Diano !

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      arata super bine si cred ca este si f gustoasa.pacat ca sunt la dieta acum si nu o pot face dar promit ca o voi incerca

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Excelenta prajiturica...Si eu prepar ceva asemanator,dar reteta ta este mult mai complexa...Am salvat-o si am sa o incerc cat mai curand...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      O prajitura delicioasa, ca toate dulciurile facute de tine. Felicitari !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Wau ce bine mai arata, iar despre gust cred si sigur e o placere pentru papilele gustative. Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Tare bine mai arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • pt 3 foi de bezea: eu am mai 3 galbusuri in congelator si am copt 4 foi
  • 18 albusuri
  • 21 linguri de zahar
  • 24 linguri de nuca macinata
  • 9 linguri de faina
  • pt crema:
  • 18 galbenusuri
  • 18 linguri zahar
  • 400 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • krantz: 15 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Lucia_Botez (Bucatar)

savuroasa!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pesmeciori cu nuca