autor:

diana

» » Prajituri

Zebra

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
pt 3 foi de bezea: eu am mai 3 galbusuri in congelator si am copt 4 foi, 18 albusuri, 21 linguri de zahar, 24 linguri de nuca macinata, 9 linguri de faina, , pt crema:, 18 galbenusuri, 18 linguri zahar, 400 g unt, 2 plicuri zahar vanilat, , krantz: 15 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

30 voturi

Mod de preparare

se impart ingrediente pt fiecare foaie cate: 6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri faina
fiecare foaie in parte se face separat astfel: bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge, adaugam nucile si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.
intindem compozitia pe dosul tavii unse bine cu ulei sau cu hartie de copt.
coaceam bezeaua la foc potrivit pana se usuca si devine aurie.

crema: galbenusurile se pun la fiert pe aburi cu zaharul.
se bate bine cu telul incontinuu pana se leaga o crema foarte groasa, punem zaharul vanilat si o lasam la racit....daca nu o fierbeti suficient crema va fi prea moale.
cand s-a racit o mixam cu untul.

pt krantz:
15 linguri de zahar le punem intr-o craticioara la caramelizat.
cand s-a topit zaharul il turnam intr-o cratita sau tava unsa bine cu ulei si-l lasam sa se raceasca....atentie nu lasati sa devina maroniu pt ca va avea un gust amar.
zaharul racit se baga intr-o punga sau un servet si se piseaza cu ciocanul .

pt asamblare:
ungem foile de bezea cu crema, ultimul strat e cel de crema si deasupra presaram krantzul.
se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zebra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. -Se pregătește

352 voturi    31 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Zebra cu inghetata

Tort Zebra cu inghetata

Ingheatata de cacao: Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca

10 voturi    2 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 35 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ani Amalia , 11 iulie 2015

    Dar e f buna imi place

  • Fara foto

    Ani Amalia , 11 iulie 2015

    Seamana cu prajitura continental

  • Lucia_Botez

    Lucia_Botez (Bucatar) , 09 aprilie 2014

    savuroasa!!

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 07 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • Fara foto

      Diana Kintsch , 07 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2014

      Victoria, pentru reteta asta se foloseste o tava mare,aproximativ de 24/36cm

    • Fara foto

      Foca Antoneta , 05 aprilie 2014

      reteta e data de multe ori.....doar i se schimba numele....

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 05 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • Fara foto

      Cazacu Victoria , 05 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 05 aprilie 2014

      dar in ce tava gigant ai facut prajitura asta din 18 oua

    • Fara foto

      Mamenyák Ilona , 05 aprilie 2014

      decat sa fiti rautaciosi mai bine nu scrieti nimic .... prajitura este superba!!!!!!

    • Fara foto

      Mariana Ferenti , 16 octombrie 2013

      Diana Kintsch multumesc

    • Fara foto

      Gina Zamfirescu , 16 octombrie 2013

      Nici nu pot citi reteta din cauza culorii de fond!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013

      scrie 18 linguri de zahar. calorii multe, dar emrita , in plus iese o prajitura foarte mare.

    • Fara foto

      Emil Teslovan , 16 octombrie 2013

      calorii cu gramada,uf trigliceridelor,,........

    • Fara foto

      Veronica Nemeth , 15 octombrie 2013

      CAT ZAHAR PTR CREMA SPECIFICA TE ROG

    • Fara foto

      vicky , 15 octombrie 2013

      nu contest ca n-ar fi delicioasa....dar....as vrea sa intrebam si laboratorul(ficatul)...ce zice de cele 18 uoa din compozitie ????....

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Ce frumos arata!!Delicios!!

    • Fara foto

      lidi , 23 iunie 2013

      am o intrebare te rog, cit de mare este tava ?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Ce frumoase felii!

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2012

      Cat de buna cred ca a fost Diana draga.... Au mai lasat nazdravanii ceva in farfurie ?

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Excelent arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Am salvat reteta, arata f. bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte bine arata, la noi chiar asa se numeste prajitura ,,krant,, E deosebita si foarte gustoasa, am mancat, dar nu am facut. Ce dimensiuni are tava ta, Diana?

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      O bunatate,Diana ! Am salvat,reteta;o voi incerca,sigur. Felicitari !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      ce bine arata imi ploua in gura cred ca ii delicioasa

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Da bine mai arata.Salivez la maxim.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Un dulce muncit! Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Diana, superbă prăjitură! Felicitări!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Cu siguranta este delicioasa ! Am spus asta cum am vazut-o la tine pe blog si pe forum ! Minunata Diano !

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      arata super bine si cred ca este si f gustoasa.pacat ca sunt la dieta acum si nu o pot face dar promit ca o voi incerca

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Excelenta prajiturica...Si eu prepar ceva asemanator,dar reteta ta este mult mai complexa...Am salvat-o si am sa o incerc cat mai curand...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      O prajitura delicioasa, ca toate dulciurile facute de tine. Felicitari !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Wau ce bine mai arata, iar despre gust cred si sigur e o placere pentru papilele gustative. Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Tare bine mai arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • pt 3 foi de bezea: eu am mai 3 galbusuri in congelator si am copt 4 foi
  • 18 albusuri
  • 21 linguri de zahar
  • 24 linguri de nuca macinata
  • 9 linguri de faina
  • pt crema:
  • 18 galbenusuri
  • 18 linguri zahar
  • 400 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • krantz: 15 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Lucia_Botez (Bucatar)

savuroasa!!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Afinutza"