Zebra

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Zebra

Ingrediente

  • pt 3 foi de bezea: eu am mai 3 galbusuri in congelator si am copt 4 foi
  • 18 albusuri
  • 21 linguri de zahar
  • 24 linguri de nuca macinata
  • 9 linguri de faina
  • pt crema:
  • 18 galbenusuri
  • 18 linguri zahar
  • 400 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • krantz: 15 linguri zahar

Mod de preparare

se impart ingrediente pt fiecare foaie cate: 6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri faina

fiecare foaie in parte se face separat astfel: bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge, adaugam nucile si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.

intindem compozitia pe dosul tavii unse bine cu ulei sau cu hartie de copt.

coaceam bezeaua la foc potrivit pana se usuca si devine aurie.

crema: galbenusurile se pun la fiert pe aburi cu zaharul.

se bate bine cu telul incontinuu pana se leaga o crema foarte groasa, punem zaharul vanilat si o lasam la racit....daca nu o fierbeti suficient crema va fi prea moale.

cand s-a racit o mixam cu untul.

pt krantz:

15 linguri de zahar le punem intr-o craticioara la caramelizat.

cand s-a topit zaharul il turnam intr-o cratita sau tava unsa bine cu ulei si-l lasam sa se raceasca....atentie nu lasati sa devina maroniu pt ca va avea un gust amar.

zaharul racit se baga intr-o punga sau un servet si se piseaza cu ciocanul .

pt asamblare:

ungem foile de bezea cu crema, ultimul strat e cel de crema si deasupra presaram krantzul.

se taie a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise