Aceasta prajitura , se numeste zi si noapte , pentru ca este atat de buna , ca chiar se mananca zi si noapte , dar si pentru felul in care arata .
Se freaca ouale cu zaharul si sarea pana ce arata ca o crema pufoasa , treptat se adauga untul la temperatura camerei , apoi laptele batut , aromele , amoniacul stins cu o picatura otet/zeama de lamiae , treptat se adauga faina , dupa ce s-a amestecat bine aluatul si e bun de intins , se imparte in doua , partea alba se intinde in tava tapetata cu hartie , peste care se pune gemul(poate fi si alt gem , nu neaparat de caise) pe care la-i pregatit dupa preferinta cu nuca ,ori cu dulceata din coaja de portocala . Partea ramasa se framanta cu cele doua linguri de cacao , pana ce aceasta se incorporeaza bine , se intinde la dimensiunea tavi si se aseaza deasupra peste gem. Se da la cuptorul preincalzit , la foc mic 40-45 minute . Imediat ce e gata coapta , se unge cu miere si se presara cu nuca de cocos, daca nu va place nuca de cocos, cand este fierbinte , radeti ciocolata alba si o sa fie tot buna si placuta .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii