autor:

Cornelia

» » Prajituri

Zi si noapte

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2012

Ingrediente
3 oua, 550 gr. faina, , 250 gr.zahar, , 200 gr. Unt topit, , 150 ml. lapte batut, , 400 gr gem de caise, , 2 linguri cu dulceata de coaja de portocala, ori 3 linguri cu nuca taiata, 1 lingurita amoniac, , 2 linguri cacao, , Arome (vanilie,lamiae), , Sare, , , , Pentru ornat, , , , 1 lingura miere, , Nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Aceasta prajitura , se numeste zi si noapte , pentru ca este atat de buna , ca chiar se mananca zi si noapte , dar si pentru felul in care arata .

Se freaca ouale cu zaharul si sarea pana ce arata ca o crema pufoasa , treptat se adauga untul la temperatura camerei , apoi laptele batut , aromele , amoniacul stins cu o picatura otet/zeama de lamiae , treptat se adauga faina , dupa ce s-a amestecat bine aluatul si e bun de intins , se imparte in doua , partea alba se intinde in tava tapetata cu hartie , peste care se pune gemul(poate fi si alt gem , nu neaparat de caise) pe care la-i pregatit dupa preferinta cu nuca ,ori cu dulceata din coaja de portocala . Partea ramasa se framanta cu cele doua linguri de cacao , pana ce aceasta se incorporeaza bine , se intinde la dimensiunea tavi si se aseaza deasupra peste gem. Se da la cuptorul preincalzit , la foc mic 40-45 minute . Imediat ce e gata coapta , se unge cu miere si se presara cu nuca de cocos, daca nu va place nuca de cocos, cand este fierbinte , radeti ciocolata alba si o sa fie tot buna si placuta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Zi si noapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
O noapte la Venetia

O noapte la Venetia

Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Noapte de iarna

Prajitura Noapte de iarna

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri

76 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Aniela_Marinescu

    Aniela_Marinescu (Chef de cuisine):

    am facut prajitura,dar nescriind cata faina am pus din ochi si nu a iesit nimic bun. Pacat de ingredientele aruncate. Cand se posteaza o reteta fara toate cantitatile folosite ce rost mai are postarea?

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2013

    In loc de lapte batut se poate pune iaurt.

  • Fara foto

    mikaela (Bucatar) , 23 decembrie 2013

    in loc de lapte batut ce pot pune?

  • Fara foto

    Mara Manzoni , 30 octombrie 2013

    non ho capito......................ma mi sà che è buonaaaaaaaaa!!!

    • Fara foto

      Carolina Puia , 29 octombrie 2013

      ce buna astazi o fac sa vedem daca imi reuseste

    • Fara foto

      paula , 15 octombrie 2013

      daca nu sti sa citesti,citeste mai bine sa vezi ca scrie cata faina trebuie

    • Fara foto

      Dragos Alexandra , 16 septembrie 2013

      cred ca e deliciceoasa dupa cum arata

    • Fara foto

      Cornelia Grigoras , 12 septembrie 2013

      Dragii mei , regret nespus, am scapat tocmai ce e mai important si anume FAINA imi cer scuze si voi repara gresala

    • Fara foto

      Zicuta Zolotovici , 11 septembrie 2013

      Gianina Si Mihai Oarza ok vecina promit

    • Fara foto

      Gianina Si Mihai Oarza , 11 septembrie 2013

      bine cand o faci sa-mi dai si mie...

    • Fara foto

      Zicuta Zolotovici , 11 septembrie 2013

      cu siguranta am sa incerc reteta

    • Fara foto

      Iulia Victoria , 11 septembrie 2013

      Fainaaaaaaaaaaaaa ???????????????

    • Fara foto

      Fainaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ??????????????????/////// , 11 septembrie 2013

      Fainaaaaaaa ????????????

    • Aniela_Marinescu

      Aniela_Marinescu (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2013

      Nu scrie cata faina....

    • Fara foto

      Puiu Tzopa , 11 septembrie 2013

      Punem amoniac fara faine ?

    • Fara foto

      Alina Andreescu , 22 august 2013

      f bunaa

    • Fara foto

      Maria Tarziu , 22 august 2013

      f f f bun!

    • Fara foto

      Costineanu Mihaela , 21 august 2013

      cita faina?

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Aratoasa si pufoasa !!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012

      Foarte apetisanta!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

      Delicioasa si aspectuasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

16 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 550 gr. faina
  • 250 gr.zahar
  • 200 gr. Unt topit
  • 150 ml. lapte batut
  • 400 gr gem de caise
  • 2 linguri cu dulceata de coaja de portocala
  • ori 3 linguri cu nuca taiata
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Arome (vanilie,lamiae)
  • Sare
  • Pentru ornat
  • 1 lingura miere
  • Nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Cornelia (Chef de cuisine)

In loc de lapte batut se poate pune iaurt.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac si nuca de cocos