Zi si noapte

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Zi si noapte

Ingrediente

  • 3 oua
  • 550 gr. faina
  • 250 gr.zahar
  • 200 gr. Unt topit
  • 150 ml. lapte batut
  • 400 gr gem de caise
  • 2 linguri cu dulceata de coaja de portocala
  • ori 3 linguri cu nuca taiata
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Arome (vanilie,lamiae)
  • Sare
  • Pentru ornat
  • 1 lingura miere
  • Nuca de cocos

Mod de preparare

Aceasta prajitura , se numeste zi si noapte , pentru ca este atat de buna , ca chiar se mananca zi si noapte , dar si pentru felul in care arata .

Se freaca ouale cu zaharul si sarea pana ce arata ca o crema pufoasa , treptat se adauga untul la temperatura camerei , apoi laptele batut , aromele , amoniacul stins cu o picatura otet/zeama de lamiae , treptat se adauga faina , dupa ce s-a amestecat bine aluatul si e bun de intins , se imparte in doua , partea alba se intinde in tava tapetata cu hartie , peste care se pune gemul(poate fi si alt gem , nu neaparat de caise) pe care la-i pregatit dupa preferinta cu nuca ,ori cu dulceata din coaja de portocala . Partea ramasa se framanta cu cele doua linguri de cacao , pana ce aceasta se incorporeaza bine , se intinde la dimensiunea tavi si se aseaza deasupra peste gem. Se da la cuptorul preincalzit , la foc mic 40-45 minute . Imediat ce e gata coapta , se unge cu miere si se presara cu nuca de cocos, daca nu va place nuca de cocos, cand este fierbinte , radeti ciocolata alba si o sa fie tot buna si placuta .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise