autor:

panseluta

» » Aperitive

zucchini slice-felia cu dovlecei

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
reteta asta o am de la prietena mea australianca.dar este o reteta consacrata din cate am vazut.ea poate fi in varianta asta vegetariana sau in varianta carnivora,care contine si bacon .este foarte buna,evident,daca v-o propun., , Zucchini Slice – felia cu dovlecei, , - 1 ceasca faina self raising – din aia care creste singura(cum in romania nu se gaseste decat dulce,ea se poate inlocui cu o ceasca de faina normala,amestecata cu o lingurita si jumatate de praf de copt si o jumatate de lingurita de sare )., - 3-4 linguri de ulei, - 4 oua mari, - ½ ceasca de branza tare ( poate fi cascaval, parmezan,cheddar data pe razatoare sau mozzarella), - 1 ceapa taiata semilune fine sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde, - 1 zucchini mare ( poate fi si dovlecel de-al nostru obisnuit,dar sa fie fraged,daca nu e, trebuie curatat de seminte dar nu si de coaja), - sare si piper dupa gust, - 1 ardei iute rosu,pt culoare,optional,daca vrem sa fie mai picant,daca nu puteti pune ardei rosu dulce.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici prea subtiri.
atentie!!!dovlecelul nu se curata de coaja.
Se amesteca in castron dovleceii cu ceapa verde taiata,branza rasa,sare,piper,un ardei iute rosu.
Se toarna faina si se amesteca bine cu legumele,dupa care se toarna ouale frecate putin cu uleiul,sau se pot pune fiecare separat sau se poate face un scrob din faina oua si ulei,oricum e bine.
Se unge un vas de yena cu unt, se toarna compozitia in el si se presara putin parmezan ras sau mozarella de-asupra. In poza asta eu am pus parmezan.
Se da la cuptor 35-40 de minute pana s-a rumenit. Creste frumos, nu exagerat de mult dar destul ca sa nu fie lesinata la aspect.
Se taie felii cand s-a racit. E mai buna cand e rece, poate fi tinuta in frigider si 2-3 zile si tot buna e. E buna si calda. E buna si calduta. Noua insa mai ales rece din frigider ne place.
Aceeasi reteta se poate face cu conopida cu conditia ca conopida sa fie rupta bucati mici . Conopida poate fi inlocuita cu broccoli sau cu sparanghel. La toate variantele astea se poate adauga in compozitie o mana de mazare verde boabe, prospata.
Daca ti-a placut reteta noastra "zucchini slice-felia cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute gigant de dovlecei umplute cu ou si gujoane de pui

Chiftelute gigant de dovlecei umplute cu ou si gujoane de pui

Dovlecelul se da pe razatoarea mica, se scurge si se amesteca cu faina, branza rasa, sare, piper,

17 voturi    9 comentarii
50 min
Aperitive
Cartofi umpluti cu branzeturi si verdeturi

Cartofi umpluti cu branzeturi si verdeturi

Incalzim cuptorul la 200°C. Spalam foarte bine coaja cartofilor, apoi ii invelim in folie de staniol.

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

    kok miori,poti sa incerci linistita reteta,ca e simpla si gustoasa,dupa cum ai spus

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

    E buna budinca ta de dovlecei si eu fac in acest gen iese foarte gustos.O voi incerca si pe-a ta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    O bunatate...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      incercati-o ,ca n-o sa va para rau

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Mmm ce apetisanta e!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • reteta asta o am de la prietena mea australianca.dar este o reteta consacrata din cate am vazut.ea poate fi in varianta asta vegetariana sau in varianta carnivora,care contine si bacon .este foarte buna,evident,daca v-o propun.
  • Zucchini Slice – felia cu dovlecei
  • - 1 ceasca faina self raising – din aia care creste singura(cum in romania nu se gaseste decat dulce,ea se poate inlocui cu o ceasca de faina normala,amestecata cu o lingurita si jumatate de praf de copt si o jumatate de lingurita de sare ).
  • - 3-4 linguri de ulei
  • - 4 oua mari
  • - ½ ceasca de branza tare ( poate fi cascaval
  • parmezan,cheddar data pe razatoare sau mozzarella)
  • - 1 ceapa taiata semilune fine sau 4-5 cepe verzi
  • noi
  • cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde
  • - 1 zucchini mare ( poate fi si dovlecel de-al nostru obisnuit,dar sa fie fraged,daca nu e
  • trebuie curatat de seminte dar nu si de coaja)
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 ardei iute rosu,pt culoare,optional,daca vrem sa fie mai picant,daca nu puteti pune ardei rosu dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive
pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

reteta asta o am de la o prietena australianca. Se pun la copt ardeii, apoi se pun cu sare in punga

4 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

panseluta (Chef de cuisine)

kok miori,poti sa incerci linistita reteta,ca e simpla si gustoasa,dupa cum ai spus

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec aperitiv cu cabanos