Ingrediente
reteta asta o am de la prietena mea australianca.dar este o reteta consacrata din cate am vazut.ea poate fi in varianta asta vegetariana sau in varianta carnivora,care contine si bacon .este foarte buna,evident,daca v-o propun., , Zucchini Slice – felia cu dovlecei, , - 1 ceasca faina self raising – din aia care creste singura(cum in romania nu se gaseste decat dulce,ea se poate inlocui cu o ceasca de faina normala,amestecata cu o lingurita si jumatate de praf de copt si o jumatate de lingurita de sare )., - 3-4 linguri de ulei, - 4 oua mari, - ½ ceasca de branza tare ( poate fi cascaval, parmezan,cheddar data pe razatoare sau mozzarella), - 1 ceapa taiata semilune fine sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde, - 1 zucchini mare ( poate fi si dovlecel de-al nostru obisnuit,dar sa fie fraged,daca nu e, trebuie curatat de seminte dar nu si de coaja), - sare si piper dupa gust, - 1 ardei iute rosu,pt culoare,optional,daca vrem sa fie mai picant,daca nu puteti pune ardei rosu dulce.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
8 voturi
Mod de preparare
atentie!!!dovlecelul nu se curata de coaja.
Se amesteca in castron dovleceii cu ceapa verde taiata,branza rasa,sare,piper,un ardei iute rosu.
Se toarna faina si se amesteca bine cu legumele,dupa care se toarna ouale frecate putin cu uleiul,sau se pot pune fiecare separat sau se poate face un scrob din faina oua si ulei,oricum e bine.
Se unge un vas de yena cu unt, se toarna compozitia in el si se presara putin parmezan ras sau mozarella de-asupra. In poza asta eu am pus parmezan.
Se da la cuptor 35-40 de minute pana s-a rumenit. Creste frumos, nu exagerat de mult dar destul ca sa nu fie lesinata la aspect.
Se taie felii cand s-a racit. E mai buna cand e rece, poate fi tinuta in frigider si 2-3 zile si tot buna e. E buna si calda. E buna si calduta. Noua insa mai ales rece din frigider ne place.
Aceeasi reteta se poate face cu conopida cu conditia ca conopida sa fie rupta bucati mici . Conopida poate fi inlocuita cu broccoli sau cu sparanghel. La toate variantele astea se poate adauga in compozitie o mana de mazare verde boabe, prospata.
panseluta (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
incercati-o ,ca n-o sa va para rau
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Mmm ce apetisanta e!!