Brioşe cu afine

Luna lui Cireşar se apropie cu paşi repezi. Vacanţa de vară bate la uşă cu soare, mare, vacanţe la bunici, cireşe, pepeni şi tot ceea ce ne-a făcut copilăria de neuitat. Şi cum am putea să uităm că micuţii de pretutindeni vor sărbători Ziua Copilului pe 1 iunie? Ne pregătim aşa cum trebuie. Jucăriile şi dulciurile nu vor lipsi cu siguranţă!

Brioşe cu afine

Dacă doriţi să oferiţi copiiilor dumneavoastră o prăjiturică făcută în casă, vă sugerez să alegeţi brioşele cu afine. Luaţi o hârtiuţă şi un creion şi notaţi ingredientele. Poate că vă vor ajuta şi ei!

Ingrediente

8 ouă

8 linguri de zahăr

100 g unt topit

1 plic Bourbon Vanilla

10 g praf de copt (un pliculeţ)

330 g iaurt

11 linguri făină

afine proaspete sau congelate

Şi ca să vedeţi că e o joacă de copil să faceţi chiar dumneavoastră aceste brioşe, am să vă spun că nu a durat mai mult de o oră şi jumătate să pregătesc aluatul şi să le coc!

Punem ouăle într-un bol cu pereţi înalţi şi le mixăm. Apoi adăugăm zahărul, untul topit şi răcit, vanilia şi iaurtul. Mixăm până când compoziţia se omogenizează. Apoi punem făina în ploaie şi praful de copt şi mixăm la viteză mică. Când făina şi praful de copt au fost încorporate, aluatul este gata.

Pregătim tava pentru brioşe. În fiecare cuib o să aşezăm câte o hârtiuţă pentru brioşe. Apoi, cu ajutorul unei linguri sau a unei căni cu cioc pe care am umplut-o în prealabil, se pune aluat cât să umple 1/3 din hârtiuţă. Apoi aşezăm câteva afine în fiecare cuib şi adăugăm aluat. Hârtiuţa trebuie să fie umplută decât 2/3 deoarece brioşa va creşte.

Tava se pune în cuptorul preîncălzit. Brioşele se vor coace la foc mediu. Ele sunt coapte cand suprafaţa superioară devine aurie.

După ce s-au răcit, pudraţi-le cu zahăr şi serviţi-le micuţilor! Vor fi încântaţi!

Copiiilor dumneavoastră şi tuturor micuţilor din lumea întreagă doresc să le transmit următoarele: La mulţi ani, scumpilor! Să ne trăiţi şi să fiţi sănătoşi!

Şi cum şi eu am micuţul meu sărbătorit, vreau să profit şi să-i urez nepoţelului meu Cristian tot ceea ce este mai bun şi mai frumos în această lume de prima lui zi de 1 iunie!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi