Brioşe cu afine

Luna lui Cireşar se apropie cu paşi repezi. Vacanţa de vară bate la uşă cu soare, mare, vacanţe la bunici, cireşe, pepeni şi tot ceea ce ne-a făcut copilăria de neuitat. Şi cum am putea să uităm că micuţii de pretutindeni vor sărbători Ziua Copilului pe 1 iunie? Ne pregătim aşa cum trebuie. Jucăriile şi dulciurile nu vor lipsi cu siguranţă!

Brioşe cu afine

Dacă doriţi să oferiţi copiiilor dumneavoastră o prăjiturică făcută în casă, vă sugerez să alegeţi brioşele cu afine. Luaţi o hârtiuţă şi un creion şi notaţi ingredientele. Poate că vă vor ajuta şi ei!

Ingrediente

8 ouă

8 linguri de zahăr

100 g unt topit

1 plic Bourbon Vanilla

10 g praf de copt (un pliculeţ)

330 g iaurt

11 linguri făină

afine proaspete sau congelate

Şi ca să vedeţi că e o joacă de copil să faceţi chiar dumneavoastră aceste brioşe, am să vă spun că nu a durat mai mult de o oră şi jumătate să pregătesc aluatul şi să le coc!

Punem ouăle într-un bol cu pereţi înalţi şi le mixăm. Apoi adăugăm zahărul, untul topit şi răcit, vanilia şi iaurtul. Mixăm până când compoziţia se omogenizează. Apoi punem făina în ploaie şi praful de copt şi mixăm la viteză mică. Când făina şi praful de copt au fost încorporate, aluatul este gata.

Pregătim tava pentru brioşe. În fiecare cuib o să aşezăm câte o hârtiuţă pentru brioşe. Apoi, cu ajutorul unei linguri sau a unei căni cu cioc pe care am umplut-o în prealabil, se pune aluat cât să umple 1/3 din hârtiuţă. Apoi aşezăm câteva afine în fiecare cuib şi adăugăm aluat. Hârtiuţa trebuie să fie umplută decât 2/3 deoarece brioşa va creşte.

Tava se pune în cuptorul preîncălzit. Brioşele se vor coace la foc mediu. Ele sunt coapte cand suprafaţa superioară devine aurie.

După ce s-au răcit, pudraţi-le cu zahăr şi serviţi-le micuţilor! Vor fi încântaţi!

Copiiilor dumneavoastră şi tuturor micuţilor din lumea întreagă doresc să le transmit următoarele: La mulţi ani, scumpilor! Să ne trăiţi şi să fiţi sănătoşi!

Şi cum şi eu am micuţul meu sărbătorit, vreau să profit şi să-i urez nepoţelului meu Cristian tot ceea ce este mai bun şi mai frumos în această lume de prima lui zi de 1 iunie!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise