În ultima vreme toată lumea a început să se preocupe mai mult de siluetă, deci şi de dietă. Aşa că pâinea din făină albă a trecut pe locul 2, carnea de porc nu se mai găseşte în frigiderul nostru iar dulciurile sunt înlocuite cu fructe sau deserturi uşoare.
Şi ca să fim în trend, am ales pentru această săptămână o reţetă de chifle din făină integrală cu seminţe. Le puteţi lua la serviciu, la picnic sau puteţi să le serviţi la micul dejun.
Iată de ce avem nevoie:
500 g făină integrală sau mix de făinuri
200 g făină albă
400 ml apă călduţă
14 g drojdie deshidratată sau 40 g drojdie proaspătă
2 linguriţe de ulei
sare
susan negru, susan alb
Într-un bol se pune apa călduţă (atenţie- dacă apa este fierbinte drojdia îşi pierde propietăţile), sarea, drojdia, susanul alb, uleiul şi jumătate din cantitatea de făină. Se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit într-un loc ferit de răcoare până când îşi dublează volumul. Apoi adăugăm restul de făină, omogenizăm şi lăsăm aluatul să mai dospească încă 15 minute.
Aluatul se împarte în mod egal şi se formează bile pe care apoi le aplatizăm puţin, obţinându-se forma specifică de chiflă. Se crestează cu un cuţit după care punem seminţe de susan negru.
Bucăţile de aluat se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune în cuptorul preîncălzit. Chiflele se coc la foc mediu până când devin rumene.
Se servesc proaspete cu salate, paste de legume, supe cremă sau cu ceea ce preferaţi.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii