În ultima vreme toată lumea a început să se preocupe mai mult de siluetă, deci şi de dietă. Aşa că pâinea din făină albă a trecut pe locul 2, carnea de porc nu se mai găseşte în frigiderul nostru iar dulciurile sunt înlocuite cu fructe sau deserturi uşoare.

Şi ca să fim în trend, am ales pentru această săptămână o reţetă de chifle din făină integrală cu seminţe. Le puteţi lua la serviciu, la picnic sau puteţi să le serviţi la micul dejun.

Iată de ce avem nevoie:
500 g făină integrală sau mix de făinuri
200 g făină albă
400 ml apă călduţă
14 g drojdie deshidratată sau 40 g drojdie proaspătă
2 linguriţe de ulei
sare
susan negru, susan alb

Într-un bol se pune apa călduţă (atenţie- dacă apa este fierbinte drojdia îşi pierde propietăţile), sarea, drojdia, susanul alb, uleiul şi jumătate din cantitatea de făină. Se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit într-un loc ferit de răcoare până când îşi dublează volumul. Apoi adăugăm restul de făină, omogenizăm şi lăsăm aluatul să mai dospească încă 15 minute.
Aluatul se împarte în mod egal şi se formează bile pe care apoi le aplatizăm puţin, obţinându-se forma specifică de chiflă. Se crestează cu un cuţit după care punem seminţe de susan negru.
Bucăţile de aluat se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune în cuptorul preîncălzit. Chiflele se coc la foc mediu până când devin rumene.
Se servesc proaspete cu salate, paste de legume, supe cremă sau cu ceea ce preferaţi.
Poftă bună!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Cristina Tamaian

    Cristina Tamaian (Maestru bucatar) , 29 martie 2011

    Draga Costy, stim cu totii ca retetele pot fi modificate dupa propriul gust. Eu am folosit aceasta reteta si a fost strict alegerea mea sa folosesc acest amestec de fainuri. Daca tie iti place mai mult un alt amestec decat cel folosit de mine este ok; poate ne vei impartasi reteta si cateva fotografii frumoase cu rezultatul. Iti doresc o zi minunata!

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    se pot face foarte bine chiflele si fara faina alba,putem folosi cu succes faina neagra,de secara, de orz,de ovaz,de soia,de orez sau macinis integral.consider ca la aceasta reteta nu are ce cauta faina alba.