Chifle din făină integrală

În ultima vreme toată lumea a început să se preocupe mai mult de siluetă, deci şi de dietă. Aşa că pâinea din făină albă a trecut pe locul 2, carnea de porc nu se mai găseşte în frigiderul nostru iar dulciurile sunt înlocuite cu fructe sau deserturi uşoare.

Chifle din făină integrală

Şi ca să fim în trend, am ales pentru această săptămână o reţetă de chifle din făină integrală cu seminţe. Le puteţi lua la serviciu, la picnic sau puteţi să le serviţi la micul dejun.

Iată de ce avem nevoie:

500 g făină integrală sau mix de făinuri

200 g făină albă

400 ml apă călduţă

14 g drojdie deshidratată sau 40 g drojdie proaspătă

2 linguriţe de ulei

sare

susan negru, susan alb

Într-un bol se pune apa călduţă (atenţie- dacă apa este fierbinte drojdia îşi pierde propietăţile), sarea, drojdia, susanul alb, uleiul şi jumătate din cantitatea de făină. Se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit într-un loc ferit de răcoare până când îşi dublează volumul. Apoi adăugăm restul de făină, omogenizăm şi lăsăm aluatul să mai dospească încă 15 minute.

Aluatul se împarte în mod egal şi se formează bile pe care apoi le aplatizăm puţin, obţinându-se forma specifică de chiflă. Se crestează cu un cuţit după care punem seminţe de susan negru.

Bucăţile de aluat se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune în cuptorul preîncălzit. Chiflele se coc la foc mediu până când devin rumene.

Se servesc proaspete cu salate, paste de legume, supe cremă sau cu ceea ce preferaţi.

Poftă bună!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi