Am asteptat destul de mult pana cand primavara a venit in sfarsit. Vremea calda si soarele ne incanta deja in fiecare zi chiar daca uneori se mai strecoara si cate un nor de ploaie si putin vant. Eu deja incep sa ma gandesc la vacanta de vara pentru ca stiu ca de acum nimic nu va mai aduce frigul inapoi. De aceea m-am gandit sa va propun o reteta simpla de cocktail care va placea cu siguranta multora dintre voi.
Ma declar un fan al cocktailurilor. Alcoolice sau non alcoolice, cu fructe sau fara fructe, toate au ceva special. Nu e usor sa alegi din atatea retete minunate dar cu siguranta vor mai fi si alte ocazii in care sa va prezint cockatiluri. Asa ca reteta pe care am preparat-o este cea de cocktail Emerald.

Pentru un pahar de cocktail am folosit:

20 ml sirop de maracuja
gheata
50 ml lichior Pisang Ambon vert
50 ml lichior curcacao

Am zdrobit gheata cu ajutorul unui mojar. Din pacate blenderul meu nu are lama atat de solida incat sa poata sparge gheata insa daca al vostru se preteaza la astfel de « operatii »
puteti sa-l folositi cu incredere. Gheata zdrobita se pune in paharul de cocktail. Apoi se adauga siropul de maracuja. Este destul de gros insa nu foarte dulce. Gustul este mai degraba dulce-acrisor, asa ca nu aveti de ce sa va ingrijorati ca am pus sirop fara sa-l diluez. Urmatorul ingredient adaugat este lichiorul de banane verzi. M-am folosit de o lingurita speciala pentru cocktail ce are coada lunga. Astfel veti fi siguri ca stratul de sirop nu se va amesteca cu lichiorul iar culorile vor fi in continuare portocaliu respectiv verde.

In final se adauga curacao. Acesta se va combina cu lichiorul de banane verzi rezultand o culoare minunata ce da si numele retetei - smarald sau emerald (engleza). Apoi am decorat cu o capsuna pentru a adauga o pata de culoare. Se serveste imediat.

Savurati cu mare placere!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto