Aşteptăm primăvara şi mărţişoarele. Ne dorim măcar o rază de soare, un mic ghiocel care să ne vestească sfârşitul iernii. Nimic nu pare că se va schimba nici săptămâna aceasta.

Ce ne rămâne de făcut? Să cumpărăm o floare în ghiveci, să pregătim un desert care să ne facă sa uităm de frig şi dezamăgire şi să ne invităm prietenii la o cafea.

Este momentul să ne întrebăm ce am putea să pregătim. Rapid, gustos dar şi deosebit. Doamnelor, domnilor, doar se apropie 1 şi 8 martie! Ei bine, gaufres au chocolat sau gaufres cu ciocolată îndeplinesc toate cerinţele: se fac rapid, sunt gustoase şi deosebite. Nu degeaba deserturile belgiene cu ciocolată sunt printre cele mai apreciate!

Iată de ce ingrediente aveţi nevoie pentru 8 gaufres:
30 g de cacao neagră
200 g făină pentru prăjituri
200 g unt
200 g zahăr tos
4 ouă
1 portocală
vanilie
1 plic praf de copt
150 g ciocolată neagră

Mod de preparare:
Începem prin a stoarce portocala. Vom avea nevoie de suc puţin mai încolo însă este bine să-l avem pregătit.
Apoi tăiem untul în bucăţele, îl punem într-un bol şi îl lăsăm să se încălzească la temperatura camerei.
Într-un bol mare vom pune făina, zahărul, ouăle, vanilia şi sucul de portocale.



Amestecăm energic sau mixăm până când obţinem o pastă groasă. Este momentul să adăugăm untul moale şi praful de copt. Se amestecă bine până când untul se încorporează şi se lasă pasta obţinută timp de 10-15 minute să se odihnească.
Între timp vom scoate aparatul de copt gaufres şi îl încălzim. Eu am un aparat cu 5 trepte de încălzire. Cred că treapta 4 este cea mai potrivită pentru a obţine gaufres pufoase în interior şi crocante în exterior.

După ce aparatul s-a încălzit şi au trecut cele 10-15 minute, luăm cu o lingură compoziţie şi punem în fiecare cuib. Apoi aşteptăm până ce aparatul ne arată că a terminat de copt. Scoatem cele două gaufres şi le lăsăm să se răcorească.
În final, după ce am terminat de copt toate cele 8 gaufres, topim ciocolata la bain marie şi le ornăm. Putem să punem fructe, bombonele sau cremă de vanilie peste ciocolata neagră. Vor fi delicioase!

Vă doresc o săptămână frumoasă şi un început de primăvară plin de bucurii!



Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Cristina Tamaian

    Cristina Tamaian (Maestru bucatar) , 15 martie 2011

    Multumesc! Intr-adevar sunt foarte gustoase si usor de facut. In fond gatitul nu trebuie sa fie o corvoada.

  • Balog Gabriela

    Balog Gabriela (Bucatar) , 04 martie 2011

    ABIA ASTEPT SA FAC SI EU ACEASTA RETETA CARE DEJA A-MI LASA GURA APA-CRED CA SANT DELICIOASE PTR.ACEST SFARSIT DE SAPTAMANA- LE VOI FACE COPIILOR O ADEVARATA SURPRIZA-CARE SANT INEBUNITI DUPA CEVA DULCE.... MULTUMESC SI VOI REVENI CU IMPRESII.... BAFTA IN CONTINUARE

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

    Ce buuuuuuuuuuuuuun trebuie sa fie !