Gaufres au chocolat

Aşteptăm primăvara şi mărţişoarele. Ne dorim măcar o rază de soare, un mic ghiocel care să ne vestească sfârşitul iernii. Nimic nu pare că se va schimba nici săptămâna aceasta.

Gaufres au chocolat

Ce ne rămâne de făcut? Să cumpărăm o floare în ghiveci, să pregătim un desert care să ne facă sa uităm de frig şi dezamăgire şi să ne invităm prietenii la o cafea.

Este momentul să ne întrebăm ce am putea să pregătim. Rapid, gustos dar şi deosebit. Doamnelor, domnilor, doar se apropie 1 şi 8 martie! Ei bine, gaufres au chocolat sau gaufres cu ciocolată îndeplinesc toate cerinţele: se fac rapid, sunt gustoase şi deosebite. Nu degeaba deserturile belgiene cu ciocolată sunt printre cele mai apreciate!

Iată de ce ingrediente aveţi nevoie pentru 8 gaufres:

30 g de cacao neagră

200 g făină pentru prăjituri

200 g unt

200 g zahăr tos

4 ouă

1 portocală

vanilie

1 plic praf de copt

150 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Începem prin a stoarce portocala. Vom avea nevoie de suc puţin mai încolo însă este bine să-l avem pregătit.

Apoi tăiem untul în bucăţele, îl punem într-un bol şi îl lăsăm să se încălzească la temperatura camerei.

Într-un bol mare vom pune făina, zahărul, ouăle, vanilia şi sucul de portocale.

Amestecăm energic sau mixăm până când obţinem o pastă groasă. Este momentul să adăugăm untul moale şi praful de copt. Se amestecă bine până când untul se încorporează şi se lasă pasta obţinută timp de 10-15 minute să se odihnească.

Între timp vom scoate aparatul de copt gaufres şi îl încălzim. Eu am un aparat cu 5 trepte de încălzire. Cred că treapta 4 este cea mai potrivită pentru a obţine gaufres pufoase în interior şi crocante în exterior.

După ce aparatul s-a încălzit şi au trecut cele 10-15 minute, luăm cu o lingură compoziţie şi punem în fiecare cuib. Apoi aşteptăm până ce aparatul ne arată că a terminat de copt. Scoatem cele două gaufres şi le lăsăm să se răcorească.

În final, după ce am terminat de copt toate cele 8 gaufres, topim ciocolata la bain marie şi le ornăm. Putem să punem fructe, bombonele sau cremă de vanilie peste ciocolata neagră. Vor fi delicioase!

Vă doresc o săptămână frumoasă şi un început de primăvară plin de bucurii!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi