Îngheţată de cafea

Zilele trecute blogul pe care îl scriu a împlinit un an, motiv pentru care am pregatit ceva special pentru prietenii mei. O îngheţată de cafea. Ca sursă de inspiraţie am folosit reţeta de îngheţată de cafea din Cartea regală de bucate a Principesei Margareta de Romania. Am făcut unele modificări însă reţeta de bază e cea din carte.

Îngheţată de cafea

Ingrediente:

- 4 gălbenuşuri

- 150 g zahăr

- 150 ml cafea expresso

- 300 ml smântână dulce pentru frişcă

- 100 ml lapte integral

Mod de preparare:

Preparăm pentru început cafeaua expresso. Eu am făcut-o foarte tare şi am lăsat cafeaua să infuzeze câteva minute bune după preparare. Am lăsat-o să se răcească şi între timp am urmat celelalte etape ale preparării îngheţatei.

Într-un bol cu pereţi înalţi punem gălbenuşurile şi zahărul. Mixăm la viteză mare până când compoziţia se deschide la culoare.

Într-o crăticioară se pune laptele şi smântâna dulce. Crăticioara se pune la încălzit. Când compoziţia ajunge aproape de punctul de fierbere, se ia de pe foc. Conţinutul se pune peste gălbenuşuri amestecând în continuu.

După ce compoziţia s-a omogenizat, bolul (metalic sau termorezistent) se pune deasupra unei oale cu apă ce fierbe (bain marie). Se amestecă în continuu. După câteva minute compoziţia se va îngroşa cam ca şi o budincă. Este momentul în care bolul se ia de pe oala cu apă clocotită şi se adaugă cafeaua, omogenizând compoziţia.

Compoziţia se răceşte cu ajutorul unui vas plin cu apă şi cuburi de gheaţă. Apoi se bagă în frigider. Astfel, va avea o temperatură scăzută (undeva în jur de 4-5 grade).

Apoi compoziţia se pune în vasul maşinii de îngheţată până începe să devină cremoasă. După ce maşina de îngheţată şi-a făcut treaba, îngheţata se mai pune în congelator cel puţin 30 de minute înainte de a fi servită.

Dacă nu aveţi maşină de făcut îngheţată, turnaţi compoziţia într-un recipient acoperit şi puneţi-l în congelator. Scoateţi castronul şi mixaţi compoziţia la 1 oră până când aceasta se congelează. Astfel îngheţata nu va avea ace de gheaţă.

Serviţi îngheţata decorată frumos cu boabe de cafea.

Cu siguranţă vă va plăcea!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise