Magret de canard

Îmi doream de ceva vreme să gătesc o reţetă care mi-a plăcut enorm. S-a ivit şi ocazia acum câtva timp când am găsit piept de raţă într-un supermarket de la noi. Am avut ocazia să o gust într-un mic restaurant cochet din Amiens, Franţa. Cel care mi-a recomandat acel fel de mâncare este un om deosebit. El mi-a povestit câte ceva despre gastronomia din acea zona şi despre locurile încarcate de istorie pe care le-am vizitat. Reţeta pe care am făcut-o are doar câteva ingrediente, însa este deosebită.

Magret de canard

Ingrediente:

- 1 piept de raţă

- 2 portocale

- 2 linguri de cacao neagră

Vom folosi doar sucul celor două portocale. Acestea se taie şi se storc. Este bine să lăsăm şi pulpa deoarece gustul va fi mult mai bun.

Pieptul de raţă se spală şi se pune cu partea cu piele în sus. Se crestează oblic într-un sens. Apoi se va cresta oblic în sens invers, astfel încât să obţinem tăieturi în formă de romb.

Pieptul se pune într-o tigaie antiaderentă cu grăsimea in jos. Peste 1-2 minute se întoarce. Pieptul se rumeneşte astfel timp de 5-6 minute. El trebuie întors periodic pentru a se rumeni uniform.

Se adaugă sucul de portocale. Apoi se ia tigaia deoparte şi vom încalzi cuptorul la 190 de grade Celsius. Pieptul va fi transferat (cu grăsimea în jos) într-un recipient cu capac ce va fi pus în cuptor, dar nu înainte de a turna sosul lăsat de carne în tigaie în acel recipient.

Vom lăsa pieptul în cuptor 10 minute la 190 de grade Celsius. Îl vom întoarce pe cealaltă parte o singură data.

Când carnea este gata o scoatem şi o rumenim pe un grill timp de 2-3 minute, pe ambele părţi. Sosul lăsat de carne se pune într-o crăticioară şi se amestecă împreună cu cele doua linguri de cacao. Crăticioara se pune pe aragaz; se amestecă în continuu până obţinem un sos de cacao, nu foarte gros.

Acest fel de mâncare se poate servi cu piure de cartofi sau mazare.

Reţeta din această săptămână poate fi o idee bună pentru o cina în doi sau pentru o masă festivă.

Este rapidă şi foarte gustoasă.

Bon appetit!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine