Magret de canard

Îmi doream de ceva vreme să gătesc o reţetă care mi-a plăcut enorm. S-a ivit şi ocazia acum câtva timp când am găsit piept de raţă într-un supermarket de la noi. Am avut ocazia să o gust într-un mic restaurant cochet din Amiens, Franţa. Cel care mi-a recomandat acel fel de mâncare este un om deosebit. El mi-a povestit câte ceva despre gastronomia din acea zona şi despre locurile încarcate de istorie pe care le-am vizitat. Reţeta pe care am făcut-o are doar câteva ingrediente, însa este deosebită.

Magret de canard

Ingrediente:

- 1 piept de raţă

- 2 portocale

- 2 linguri de cacao neagră

Vom folosi doar sucul celor două portocale. Acestea se taie şi se storc. Este bine să lăsăm şi pulpa deoarece gustul va fi mult mai bun.

Pieptul de raţă se spală şi se pune cu partea cu piele în sus. Se crestează oblic într-un sens. Apoi se va cresta oblic în sens invers, astfel încât să obţinem tăieturi în formă de romb.

Pieptul se pune într-o tigaie antiaderentă cu grăsimea in jos. Peste 1-2 minute se întoarce. Pieptul se rumeneşte astfel timp de 5-6 minute. El trebuie întors periodic pentru a se rumeni uniform.

Se adaugă sucul de portocale. Apoi se ia tigaia deoparte şi vom încalzi cuptorul la 190 de grade Celsius. Pieptul va fi transferat (cu grăsimea în jos) într-un recipient cu capac ce va fi pus în cuptor, dar nu înainte de a turna sosul lăsat de carne în tigaie în acel recipient.

Vom lăsa pieptul în cuptor 10 minute la 190 de grade Celsius. Îl vom întoarce pe cealaltă parte o singură data.

Când carnea este gata o scoatem şi o rumenim pe un grill timp de 2-3 minute, pe ambele părţi. Sosul lăsat de carne se pune într-o crăticioară şi se amestecă împreună cu cele doua linguri de cacao. Crăticioara se pune pe aragaz; se amestecă în continuu până obţinem un sos de cacao, nu foarte gros.

Acest fel de mâncare se poate servi cu piure de cartofi sau mazare.

Reţeta din această săptămână poate fi o idee bună pentru o cina în doi sau pentru o masă festivă.

Este rapidă şi foarte gustoasă.

Bon appetit!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise