Pentru că primăvara şi-a intrat în drepturi şi a început şi postul, am să vă propun o reţetă foarte simplă, gustoasă şi dietetică. Este o reţetă care nu necesită mult efort şi nici prea mult timp. Doar e vremea pentru plimbări!
Iată de ce ingrediente avem nevoie:

3 gulii mari
2 morcovi
3 rădăcini de păstârnac
2 cepe
3 linguri de ulei de măsline
cimbru
salvie
mix de piper
sare

Se curăţă şi se spală legumele. Se taie în cuburi potrivite şi se pun într-o oală. Peste legume adăugăm apă cât să le acopere şi sare după care le punem să fiarbă.
Cand legumele sunt pe jumatate fierte, adăugăm celelalte condimente şi le punem din nou la fiert. Oala se ia de pe foc în momentul în care legumele sunt moi. Se lasă 15 minute să se răcorească după care se pasează cu ajutorul unui blender.
Supa cremă de gulii se serveşte călduţă sau rece. În cazul în care nu ţineţi post puteţi adăuga iaurt sau smântână. De asemenea, puteţi pune câteva crutoane sau bucăţele de pâine prăjită.

Poftă bună!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Daniela Oancea, 23 octombrie 2014

    ce se intmpla cu uleiul de masline..el unde se pune?