Se pare că nu contează în cel colţ al lumii trăiesc, căci toate bunicile sunt foarte preocupate ca nepoţii să mănânce bine.
Bunica mea spune că dacă mănânci bine poţi să gândeşti mai limpede, aşa că e pregătită mereu să-mi dea "ceva bun". Aparent şi bunica fotografului Gabriele Galimberti e de aceeaşi părere, căci atunci când acesta a decis să plece într-o călătorie în jurul lumii, femeia i-a pus la pachet o porţie de ravioli, reţetă proprie. Nu a fost îngrijorată de alte pericole pe care le presupune o astfel de călătorie, ci doar de "ce o să mănânce nepotul ei".
De aici ideea de a fotografia bunici din jurul lumii, alături de reţetele lor preferate.
Colecţia de fotografii şi reţete a fost strânsă într-o carte savuroasă. Iată câteva imagini:
Inara Runtule - 68 de ani, Kekava, Letonia

Grace Estibero - 82 de ani, Mumbai, India

Susann Soresen - 81 de ani, Homer, Alaska

Serette Charles - 63 de ani, Saint-Jean du Sud, Haiti

Marisa Batini - 80 de ani, Castiglion Florentino, Italia

Normita Sambu Arap - 65 de ani, Oltepessi (masaai mara), Kenya

Julia Enaigua - 71 de ani, La Paz, Bolivia

Fifi Makhmer - 62 de ani, Cairo, Egipt

Isolina Perez De Vargas - 83 de ani, Mendoza, Argentina

Bisrat Melake - 60 de ani, Addis Abeba, Etiopia


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii