Cum preparam gemul de bacon

Suntem obisnuiti cu gemurile din capsune, prune, visine, caise, piersici sau din orice alte fructe ne trec prin minte. Dar si baconul poate fi baza perfecta pentru un gem delicios! Originar din bucataria zonei de sud a Statelor Unite ale Americii, gemul de bacon se poate servi in nenumarate moduri, fie intr-un sandvis, la micul dejun, intr-un burger sau chiar alaturi de carne facuta la gratar. Noi va invatam cum sa faceti acasa acest preparat minunat!  

Cum preparam gemul de bacon

Gustul gemului de bacon este bogat si plin de savoare. Desi pe internet circula numeroase retete, unele continand cafea, zahar brun, usturoi, bourbon sau ardei, noi am ales sa va prezentam o varianta simpla, gasita pe thekitchn.com.
Ingrediente:
500 grame de bacon (felii groase, taiate in bucati)
2 cepe mici, tocate
1 salota, tocata
1/2 cana de sirop de artar
1/4 cana de otet balsamic
2 linguri de mustar de Dijon
2 lingurite de sos Worchestershire
sare grunjoasa si piper negru
Mod de preparare:
Puneti pe foc o oala mare, din fonta. Adaugati baconul si amestecati-l pana cand devine maroniu si crocant (circa 15 minute). Pastrati toata grasimea baconului in tigaie.
Reduceti focul. Adaugati ceapa si salota si caliti-le pana cand devin moi (circa 8 minute). Adaugati siropul de artar, otetul, mustarul si sosul Worchestershire. Asezonati cu sare si piper. Peste amestec, puneti o jumatate de cana de apa si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati totul sa fiarba, dupa care dati focul la minimum si amestecati din cand in cand. In circa o ora, gemul va incepe sa aiba o consistenta groasa.
Lasati gemul sa se raceasca timp de 20-30 de minute. Transferati-l intr-un blender, pentru a pasa bucatile care au ramas mari. Nu il lasati foarte mult in blender! Consistenta lui trebuie sa ramana groasa.
Transferati gemul intr-un recipient pe care il puteti tine la frigider. Rezista maximum o luna de zile!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor