Cum preparam gemul de bacon

Suntem obisnuiti cu gemurile din capsune, prune, visine, caise, piersici sau din orice alte fructe ne trec prin minte. Dar si baconul poate fi baza perfecta pentru un gem delicios! Originar din bucataria zonei de sud a Statelor Unite ale Americii, gemul de bacon se poate servi in nenumarate moduri, fie intr-un sandvis, la micul dejun, intr-un burger sau chiar alaturi de carne facuta la gratar. Noi va invatam cum sa faceti acasa acest preparat minunat!  

Cum preparam gemul de bacon

Gustul gemului de bacon este bogat si plin de savoare. Desi pe internet circula numeroase retete, unele continand cafea, zahar brun, usturoi, bourbon sau ardei, noi am ales sa va prezentam o varianta simpla, gasita pe thekitchn.com.
Ingrediente:
500 grame de bacon (felii groase, taiate in bucati)
2 cepe mici, tocate
1 salota, tocata
1/2 cana de sirop de artar
1/4 cana de otet balsamic
2 linguri de mustar de Dijon
2 lingurite de sos Worchestershire
sare grunjoasa si piper negru
Mod de preparare:
Puneti pe foc o oala mare, din fonta. Adaugati baconul si amestecati-l pana cand devine maroniu si crocant (circa 15 minute). Pastrati toata grasimea baconului in tigaie.
Reduceti focul. Adaugati ceapa si salota si caliti-le pana cand devin moi (circa 8 minute). Adaugati siropul de artar, otetul, mustarul si sosul Worchestershire. Asezonati cu sare si piper. Peste amestec, puneti o jumatate de cana de apa si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati totul sa fiarba, dupa care dati focul la minimum si amestecati din cand in cand. In circa o ora, gemul va incepe sa aiba o consistenta groasa.
Lasati gemul sa se raceasca timp de 20-30 de minute. Transferati-l intr-un blender, pentru a pasa bucatile care au ramas mari. Nu il lasati foarte mult in blender! Consistenta lui trebuie sa ramana groasa.
Transferati gemul intr-un recipient pe care il puteti tine la frigider. Rezista maximum o luna de zile!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise