Suntem obisnuiti cu gemurile din capsune, prune, visine, caise, piersici sau din orice alte fructe ne trec prin minte. Dar si baconul poate fi baza perfecta pentru un gem delicios! Originar din bucataria zonei de sud a Statelor Unite ale Americii, gemul de bacon se poate servi in nenumarate moduri, fie intr-un sandvis, la micul dejun, intr-un burger sau chiar alaturi de carne facuta la gratar. Noi va invatam cum sa faceti acasa acest preparat minunat!
 

Gustul gemului de bacon este bogat si plin de savoare. Desi pe internet circula numeroase retete, unele continand cafea, zahar brun, usturoi, bourbon sau ardei, noi am ales sa va prezentam o varianta simpla, gasita pe thekitchn.com.
 
Ingrediente:
 
500 grame de bacon (felii groase, taiate in bucati)
2 cepe mici, tocate
1 salota, tocata
1/2 cana de sirop de artar
1/4 cana de otet balsamic
2 linguri de mustar de Dijon
2 lingurite de sos Worchestershire
sare grunjoasa si piper negru
 
Mod de preparare:
 
Puneti pe foc o oala mare, din fonta. Adaugati baconul si amestecati-l pana cand devine maroniu si crocant (circa 15 minute). Pastrati toata grasimea baconului in tigaie.
 
Reduceti focul. Adaugati ceapa si salota si caliti-le pana cand devin moi (circa 8 minute). Adaugati siropul de artar, otetul, mustarul si sosul Worchestershire. Asezonati cu sare si piper. Peste amestec, puneti o jumatate de cana de apa si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati totul sa fiarba, dupa care dati focul la minimum si amestecati din cand in cand. In circa o ora, gemul va incepe sa aiba o consistenta groasa.
 
Lasati gemul sa se raceasca timp de 20-30 de minute. Transferati-l intr-un blender, pentru a pasa bucatile care au ramas mari. Nu il lasati foarte mult in blender! Consistenta lui trebuie sa ramana groasa.
 
Transferati gemul intr-un recipient pe care il puteti tine la frigider. Rezista maximum o luna de zile!

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mariana Duta, 24 august 2014

    Nu e pe gustul meu

  • Fara foto

    Mircea Feliciu, 20 august 2014

    merita incercat!!!!!!!

  • Fara foto

    Iordachescu Narcis-vasile, 15 august 2014

    interesant !

  • Fara foto

    Zugravu Florin Viorel, 14 august 2014

    am mai vazut ciudatenii, dar asta e prea de tot :))

  • Fara foto

    kok miori, 12 august 2014

    Interesant dar nu cred ca voi incerca/

  • Fara foto

    12 august 2014

    sincer, nu as manca asa ceva

  • Fara foto

    Irina, 12 august 2014

    De ce as face o reteta cu bacon care contine momoglutamat de sodiu?! Ca de-asta iese bun la gust datorita acestui potentiator. In rest, interesanta reteta!