Cum preparam gemul de bacon

Suntem obisnuiti cu gemurile din capsune, prune, visine, caise, piersici sau din orice alte fructe ne trec prin minte. Dar si baconul poate fi baza perfecta pentru un gem delicios! Originar din bucataria zonei de sud a Statelor Unite ale Americii, gemul de bacon se poate servi in nenumarate moduri, fie intr-un sandvis, la micul dejun, intr-un burger sau chiar alaturi de carne facuta la gratar. Noi va invatam cum sa faceti acasa acest preparat minunat!  

Cum preparam gemul de bacon

Gustul gemului de bacon este bogat si plin de savoare. Desi pe internet circula numeroase retete, unele continand cafea, zahar brun, usturoi, bourbon sau ardei, noi am ales sa va prezentam o varianta simpla, gasita pe thekitchn.com.
Ingrediente:
500 grame de bacon (felii groase, taiate in bucati)
2 cepe mici, tocate
1 salota, tocata
1/2 cana de sirop de artar
1/4 cana de otet balsamic
2 linguri de mustar de Dijon
2 lingurite de sos Worchestershire
sare grunjoasa si piper negru
Mod de preparare:
Puneti pe foc o oala mare, din fonta. Adaugati baconul si amestecati-l pana cand devine maroniu si crocant (circa 15 minute). Pastrati toata grasimea baconului in tigaie.
Reduceti focul. Adaugati ceapa si salota si caliti-le pana cand devin moi (circa 8 minute). Adaugati siropul de artar, otetul, mustarul si sosul Worchestershire. Asezonati cu sare si piper. Peste amestec, puneti o jumatate de cana de apa si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati totul sa fiarba, dupa care dati focul la minimum si amestecati din cand in cand. In circa o ora, gemul va incepe sa aiba o consistenta groasa.
Lasati gemul sa se raceasca timp de 20-30 de minute. Transferati-l intr-un blender, pentru a pasa bucatile care au ramas mari. Nu il lasati foarte mult in blender! Consistenta lui trebuie sa ramana groasa.
Transferati gemul intr-un recipient pe care il puteti tine la frigider. Rezista maximum o luna de zile!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise