Filmele au devenit o parte din viata noastra, o modalitate de a evada din cotidian macar pentru cateva zeci de minute. Si cand vorbim despre filme, nu putem sa nu amintim de filmele cu si despre mancare, filme care iti rasfata privirea si iti fac papilele gustative sa planga.
 
Iata 5 dintre cele mai apetisante filme despre gatit, mancare si nu numai:
 
Today's Special
 
Filmul ilustreaza povestea lui Samir, un bucatar dintr-un restaurant de lux din Manhattan. Dezamagit ca nu a primit promovarea pentru care muncise atat de mult, Samir demisioneaza si preia restaurantul indian al parintilor sai. Chiar daca nu are cunostiinte academice in bucataria indiana, reuseste sa atraga clientii prin pasiunea cu care gateste.
 



The hundred foot journey
 
Filmul are la baza povestea unui bucatar priceput, Hassan Kadam, care, fortat de circumstante, se muta din India in Franta, unde isi deschide un restaurant cu specific indian. Acesta este si motivul conflictului dintre Hassan si Madame Mallory, proprietara unui alt restaurant de lux aflat in acelasi cartier.
 



Comme un chef
 
Jacky este un bucatar pasionat de meseria sa si dornic sa arate tuturor ce inseamna cu adevarat arta culinara, incercand sa isi impuna ideile in cantinele si restaurantele unde profesa. Tocmai din acest motiv, nu reusea sa isi pastreze un loc de munca foarte mult timp. Fortat de circumstante, Jacky renunta la cariera de bucatar si devine vopsitor. Lucrurile au mers bine pana cand Alexandre Lagarde, un mare gastronom, il descopera si ii propune sa lucreze impreuna.
 



Chef
 
Un film care ne vorbeste despre pasiunea pentru gatit si despre puterea de a o lua de la inceput. Cal Casper si-a pierdut slujba de bucatar dintr-un restaurant si a decis sa o ia de la zero pe cont propriu. Astfel, Cal isi deschide un restaurant intr-o rulota, pentru a-si demonstra lui insusi dar si celor din jur ca se poate reinventa.
 



Haute cusine
 
Filmul infatiseaza povestea unui renumit chef bucatar, Hortense Laborie, singura femeie care a gatit la Palatul Élysée, pentru insusi presedintele francez François Mitterrand. Viata la palat nu este insa atat de roz pe cat se crede, iar in jurul acestui fapt se petrec multe intamplari mai mult sau mai putin amuzante.
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 11 comentarii
 • P Nico, 30 ianuarie 2015

  Tare, abia astept sa le vad.

 • Ema Etel, 30 ianuarie 2015

  Am vazut Comme un Chef si Chef- merita vazute sunt foarte ok.

 • Iordachescu Marioara, 04 septembrie 2014

  info

 • Luminita Grijelaru, 29 august 2014

  Haute cuisine e super !

 • Corina_Valea, 29 august 2014

  sunt foarte tari

 • ESma, 28 august 2014

  inainte de toate, in urma tuturor. Un site de arta culinara nu e locul elogiului pentru sandwich-ul cubanez (!!!???!!!)

 • Neag Adrian, 28 august 2014

  De urmarit !

 • Bianca-Elena Gordan, 28 august 2014

  Sunt foarte tari multumesc !

 • Alexandru Ionescu, 28 august 2014

  L-ati uitat pe ratatouille

 • Lucia Gheorghe, 28 august 2014

  studiat ca e ceva interesant

 • Gabriel George Tănasă, 27 august 2014

  De vazut !!!