Incearca o frittata plina de savoare si prospetime, in care se imbina placut branza ricotta, rosii si spanac. Gasesti aceasta reteta in Good Food de aprilie, iar daca intri pe www.goodfood.ro gasesti mai multe retete de frittata, ideale pentru micul dejun.
PREPARARE: 45 de minute. 4 portii. Usor. Foarte sanatos. Sursa buna de vitamina C, 1/5 din necesarul zilnic
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mare feliata marunt
300g de rosii cherry
100g frunze de spanac
1 mâna mica de frunze de busuioc
100g de ricotta
6 oua batute
salata pentru servit
1. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 6. Se incinge ulei intr-o tigaie nonaderenta mare si se prajeste ceapa 5-6 minute pana se inmoaie si se rumeneste usor. Se adauga rosiile si se amesteca 1 minut pana se inmoaie.
2. Se ia tigaia de pe foc, se adauga frunzele de spanac si busuioc si se amesteca pentru a se inmuia putin. Se pun toate ingredientele intr-o tava dreptunghiulara unsa de dimensiunile 30cm x 20cm. Se ia ricotta cu lingura si se pun bucati din loc in loc peste legume.
3. Se asezoneaza ouale si se bat bine, apoi se toarna peste legume si branza. Se coace totul in cuptor 20-25 de minute pana se intareste frittata si capata o culoare aurie. Se serveste cu salata.
V.N. per portie: 236 kilocalorii, 16g proteine, 7g carbohidrati, 16g grasimi, 5g grasimi saturate, 2g fibre, 6g zahar, 0,5g sare
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii