Oricat de simplu de preparat ar parea,acest mousse va strange multe aprecieri de la cei ce-l vor incerca, asa ca nu ezita sa-l prepari chiar si pe post de desert de Paste.
Aceasta reteta de mousse de ciocolata alba si cardamom o gasesti atat in revista din aprilie a Good Food cat si pe site-ul nostru: goodfood.ro
PREPARARE: 40 de minute, plus timpul de racire, 4 portii, Usor
Ingrediente:
300ml de smantana dulce grasa (pentru frisca)
10 pastai de cardamom zdrobite
200g de ciocolata alba, rupta in bucati
1 Se fierbe smantana impreuna cu pastaile de cardamom, apoi se lasa deoparte pentru a se infuza.
2 Se pastreaza un patratel de ciocolata si se topeste restul treptat intr-un bol mare asezat peste o cratita de apa ce fierbe la foc mic. Se adauga smantana strecurata, apoi se mixeaza cu un mixer cateva minute, pentru a se intari putin. Se toarna in vasele de mousse, se acopera si se dau la frigider 4 ore (maximum 2 zile), pana cand se raceste si se intareste. Se presara ciocolata pastrata, rasa marunt, inainte de a servi.
V.N. per portie: 637 kilocalorii, 5g proteine, 31g carbohidrati, 56g grasimi, 32g grasimi saturate, fara fibre, 30g zahar, 0,18g sare
Si daca vrei ceva mai complicat, incearca un tort de ciocolata si ceai Earl Grey sau un tort cu ciocolata calda si portocale cu inghetata de portocale. Ambele retete le gasesti in revista Good Food de aprilie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii