In luna iunie ti-am pregatit un dosar special pentru copii, cu retete sanatoase si usoare pe care le poti pregati nu doar pentru prichindelul tau, cat si pentru tine! Alaturi de reteta de mousse de mango, vei gasi in Good Food de iunie si alte retete delicioase cu fructe.
Portii: 5
Timp de preparare: 20 minute
120ml suc de lime
putina sare
2kg de mango copt
115g de zahar
1 lingura de gelatina
2 albusuri
120ml de smantana dulce, de minim 30%
1. Se curaţa fructele, se taie in felii, indepartand samburele si se fac piure cu ajutorul unui blender, impeuna cu sucul de lime - cu grija sa nu fie foarte mixate. Se adauga amestecand zaharul.
2. Se dizolva gelatina in 50ml de apa fierbinte; se lasa la racit si se adauga amestecand in piurelul de mango.
3. Se bat albusurile cu sarea pana fac varfuri. Se bate smantana pana se intareste. Se incorporeaza smantana batuta in albusuri, apoi acest amestec se adauga cu grija la piureul de mango. Se pune compoziţia intr-o farfurie mare sau in forme mai mici si se raceste in congelator 2-3 ore.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii