Paste mediteraneene cu busuioc

Diversifica retetele de post si incearca salate pe baza de paste. Atat in editia de martie a revistei Good Food cat si pe site, vei gasi propuneri delicioase, incepe cu aceasta reteta usoara si savuroasa de paste mediteraneene cu busuioc.

Paste mediteraneene cu busuioc

Timp: 40 de minute

Portii: 4

Ingrediente:

2 ardei rosii, curatati de seminte, taiati in bucati

2 cepe rosii, taiate in sferturi

2 ardei iuti, curatati de seminte si tocati

3 catei de usturoi, tocati grosier

1 lingurita de zahar brun

2 linguri ulei de masline, plus extra pentru sevit

1kg de rosii mici, taiate in sferturi

350g de paste

1 mana frunze de busuioc si 2 linguri de parmezan ras (optional, pentru cei care nu tin post), pentru servit

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Intr-o tava mare, se presara ardeii, ceapa rosie, ardeii iuti si usturoiul. Se presara zaharul, se stropeste cu uleiul de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa la cuptor 15 minute, se adauga rosiile si se mai lasa 15 minute, pana cand se inmoaie toate legumele si devin aurii.

2. In timp ce se fac legumele, se fierb pastele intr-o oala cu apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet, pana cand se inmoaie, dar nu de tot. Se scurg bine de apa.

3. Se scot legumele din cuptor, se adauga pastele peste ele si se amesteca usor. Se rup frunze de busuioc si se presara deasupra, impreuna cu parmezanul.

Nutritie - 452 kcalorii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise