In editia de februarie a Good Food ti-am pregatit o serie de retete savuroase si sanatoase, ideale pentru mesele in familie!

Dupa o zi obositoare la birou, alege o cina rapida si satioasa: o placinta  florentina cu doar sase ingrediente.

Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline
400g de spanac (proaspat sau din conserva)
250g de ricotta
nucsoara rasa
375g de aluat foietaj
4 oua medii

Preparare:
45 de minute, usor

1. Se incalzeste cuptorul la 220° C/gaz 7. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga spanacul si se prajeste pana se inmoaie, apoi se scurge si se stoarce bine, ca sa iasa tot lichidul. Se amesteca spanacul scurs cu ricotta, nucsoara si se asezoneaza din belsug.

2. Se intinde aluatul pe o tava si se strang in sus marginile pentru a forma o “bordura” de jur-imprejur. Se inteapa baza peste tot cu o furculita, astfel incat aluatul sa nu se umfle prea tare. Se coace 15 minute pana cand foietajul este usor rumen.

3. Se scoate din cuptor si se apasa foaia, daca s-a umflat. Se adauga amestecul de spanac, lasand goale patru locuri pentru oua. Se sparge cu grija cate un ou in fiecare loc lasat. Se asezoneaza si se da din nou la cuptor inca 10-15 minute pana cand albusul este inchegat, iar galbenusul este inca putin lichid.

V.N.per portie: 587 kilocalorii, 20g proteine, 30g carbohidrati, 44g grasimi, 18g grasimi saturate, 3g fibre, 4g zahar, 1,64g sare

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    Waw !!! Dar cred ca e tare buna ! Trebuie doar sa gasesc un inlocuitor pentru foietajul din comert, ca prea multe calorii are....

  • Fara foto

    haine (Bucatar) , 22 februarie 2011

    foarte apetisanta placinta... iam iam

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    arata super bine...