Placinta florentina

In editia de februarie a Good Food ti-am pregatit o serie de retete savuroase si sanatoase, ideale pentru mesele in familie!

Placinta florentina

Dupa o zi obositoare la birou, alege o cina rapida si satioasa: o placinta florentina cu doar sase ingrediente.

Ingrediente:

2 lingurite ulei de masline

400g de spanac (proaspat sau din conserva)

250g de ricotta

nucsoara rasa

375g de aluat foietaj

4 oua medii

Preparare:

45 de minute, usor

1. Se incalzeste cuptorul la 220° C/gaz 7. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga spanacul si se prajeste pana se inmoaie, apoi se scurge si se stoarce bine, ca sa iasa tot lichidul. Se amesteca spanacul scurs cu ricotta, nucsoara si se asezoneaza din belsug.

2. Se intinde aluatul pe o tava si se strang in sus marginile pentru a forma o “bordura” de jur-imprejur. Se inteapa baza peste tot cu o furculita, astfel incat aluatul sa nu se umfle prea tare. Se coace 15 minute pana cand foietajul este usor rumen.

3. Se scoate din cuptor si se apasa foaia, daca s-a umflat. Se adauga amestecul de spanac, lasand goale patru locuri pentru oua. Se sparge cu grija cate un ou in fiecare loc lasat. Se asezoneaza si se da din nou la cuptor inca 10-15 minute pana cand albusul este inchegat, iar galbenusul este inca putin lichid.

V.N.per portie: 587 kilocalorii, 20g proteine, 30g carbohidrati, 44g grasimi, 18g grasimi saturate, 3g fibre, 4g zahar, 1,64g sare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise