Placinta florentina

In editia de februarie a Good Food ti-am pregatit o serie de retete savuroase si sanatoase, ideale pentru mesele in familie!

Placinta florentina

Dupa o zi obositoare la birou, alege o cina rapida si satioasa: o placinta florentina cu doar sase ingrediente.

Ingrediente:

2 lingurite ulei de masline

400g de spanac (proaspat sau din conserva)

250g de ricotta

nucsoara rasa

375g de aluat foietaj

4 oua medii

Preparare:

45 de minute, usor

1. Se incalzeste cuptorul la 220° C/gaz 7. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga spanacul si se prajeste pana se inmoaie, apoi se scurge si se stoarce bine, ca sa iasa tot lichidul. Se amesteca spanacul scurs cu ricotta, nucsoara si se asezoneaza din belsug.

2. Se intinde aluatul pe o tava si se strang in sus marginile pentru a forma o “bordura” de jur-imprejur. Se inteapa baza peste tot cu o furculita, astfel incat aluatul sa nu se umfle prea tare. Se coace 15 minute pana cand foietajul este usor rumen.

3. Se scoate din cuptor si se apasa foaia, daca s-a umflat. Se adauga amestecul de spanac, lasand goale patru locuri pentru oua. Se sparge cu grija cate un ou in fiecare loc lasat. Se asezoneaza si se da din nou la cuptor inca 10-15 minute pana cand albusul este inchegat, iar galbenusul este inca putin lichid.

V.N.per portie: 587 kilocalorii, 20g proteine, 30g carbohidrati, 44g grasimi, 18g grasimi saturate, 3g fibre, 4g zahar, 1,64g sare

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi