Doua evenimente despre arta culinara in aceasta saptamana

Dragii nostri, sunt momente  in viata fiecaruia dintre noi cand vrem sa ne surprindem invitatii... Adesea la mesele festive de sarbatori. Cum inspiratia vine "citind", o sursa de surprize, nebanuite de nimeni altcineva, poate fi cea mai savuroasa dintre cartile de bucate ale Romaniei interbelice: Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancare, de Constantin Bacalbasa.

 Doua evenimente despre arta culinara in aceasta saptamana

Si, pentru ca intelegerea sa fie deplina, Simona Lazar (editor al "Jurnalului de bucatarie", suplimentul "Jurnalului National") si pe Cristian Tabara (realizator de televiziune si bine cunoscut gurmand) vor  construi impreuna regia unei mese rafinate.
Grabiti-va sa ajungeti la timp, vineri, 11 decembrie, la ora 18.00, la Libraria Humanitas (din incinta Galeriei Auchan), Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A, Bucuresti.

De asemenea, va informam ca astazi, joi, 10 decembrie 2009, la ora 18.00, în cadrul Librăriei Cărtureşti din incinta Muzeului Ţăranului Român (şoseaua Kiseleff, nr. 3, Sector 1, Bucureşti) are loc o dezbatere despre identitatea biografica a Bucureştiului interbelic, avand ca punct de plecare cartea Dictatura gastronomică, scrisa de memorialistul şi gazetarul Constantin Bacalbaşa (1856–1935).

Cei care doresc ca prin acest eveniment  sa reînvie orasul  gastronomic „pe cale de dispariţie“ sunt: Simona Lazăr (jurnalistul şi gastronomul care a îngrijit, prefaţat şi îmbogăţit cu sute de note şi anecdote Dictatura gastronomică. 1501 reţete de mâncare), Ştefania Ciubotaru (doctor în ştiinţe istorice, autor al unui studiu amplu cu privire la viaţa cotidiană a Casei Regale) şi scriitorul Stelian Tănase (creatorul Bucureştiului „strict secret“). 

Va dorim petrecere frumoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise