Dragii nostri, sunt momente  in viata fiecaruia dintre noi cand vrem sa ne surprindem invitatii... Adesea la mesele festive de sarbatori. Cum inspiratia vine "citind", o sursa de surprize, nebanuite de nimeni altcineva, poate fi cea mai savuroasa dintre cartile de bucate ale Romaniei interbelice: Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancare, de Constantin Bacalbasa.

Si, pentru ca intelegerea sa fie deplina, Simona Lazar (editor al "Jurnalului de bucatarie", suplimentul "Jurnalului National") si pe Cristian Tabara (realizator de televiziune si bine cunoscut gurmand) vor  construi impreuna regia unei mese rafinate.
Grabiti-va sa ajungeti la timp, vineri, 11 decembrie, la ora 18.00, la Libraria Humanitas (din incinta Galeriei Auchan), Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A, Bucuresti.

De asemenea, va informam ca astazi, joi, 10 decembrie 2009, la ora 18.00, în cadrul Librăriei Cărtureşti din incinta Muzeului Ţăranului Român (şoseaua Kiseleff, nr. 3, Sector 1, Bucureşti) are loc o dezbatere despre identitatea biografica a Bucureştiului interbelic, avand ca punct de plecare cartea Dictatura gastronomică, scrisa de memorialistul şi gazetarul Constantin Bacalbaşa (1856–1935).

Cei care doresc ca prin acest eveniment  sa reînvie orasul  gastronomic „pe cale de dispariţie“ sunt: Simona Lazăr (jurnalistul şi gastronomul care a îngrijit, prefaţat şi îmbogăţit cu sute de note şi anecdote Dictatura gastronomică. 1501 reţete de mâncare), Ştefania Ciubotaru (doctor în ştiinţe istorice, autor al unui studiu amplu cu privire la viaţa cotidiană a Casei Regale) şi scriitorul Stelian Tănase (creatorul Bucureştiului „strict secret“). 

Va dorim petrecere frumoasa!

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 6 comentarii
 • dicarmencitta1957

  dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

  Un articol foarte interesant.

 • constanta proca

  constanta proca (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

  Felicitari pentru cei care pot participa la acest eveniment 1

 • cely snijec

  Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

  Imi pare rau ca sunt prea departe de capitala ca sa pot participa la asemenea evenimente.

 • Nicoleta Mariana Sandulache

  Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

  Buna dragelor, Am fost astazi la lansarea cartii la Editura Humanitas, a fost deosebit, pacat ca nu a venit si Cristian Tabara. Totul a fost foarte interesant, prezentarea cartii facute de domnul Pricop si doamna Simona Lazar a fost superba, iar felurile de mancare despre care s-a lecturat deja ne facea sa ne gandim ca ne este foameeeeeeeeeeeeee. Aceasta carte este o impletire intre literatura interbelica si gastronomia acelor timpuri, deci merita cumparata. Ce pot sa va spun am avut o surpriza placuta intalnindu-ma cu colegii de la Gustos(Cristi si Anca)cei doi fiind tare haiosi si lipiciosi, in rest este de apreciat cultura gastronomica a doamnei Simona Lazar care este o persoana prietenoasa, amabila si foarte deschisa, discutand cu dansa despre o posibila aparitie a unui DVD sau CD cu emisiunile regretatului Radu Anton Roman, m-ai rar intalnesti asa oameni. Deci intr-un cuvant, BRAVO tuturor celor implicati in lansarea acestei carti.

 • dicarmencitta1957

  dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

  Foarte interesant acest articol si foarte frumos cred ca are sa fie pentru cei care pot sa ajunga la aceasta intrunire.

 • valentina ionita

  valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

  Mare pacat ca sunt din provincie...