Weekend-ul care ne bate la usa se anunta a fi unul tare frumos, pe care ne-am gandit sa-l onoram cu bucate alese. Colorate, parfumate, deosebite!

Mai jos gasiti selectia noastra de retete si idei culese de pe bloguri. 


Nu stim de ce, dar suntem din nou in perioada in care ne atrag picanteriile asiatice. Asadar, nu am putut ignora supa de pui propusa de Adi Hadean , adica Tom Kha, o supita cu lapte de cocos, ghimbir si alte minuni. Suna atat de interesant incat trebuie sa o incercam macar o data!
Din bucataria lui Edith, ne-am orientat catre minunatul Somon in sos teryaki care se face teribil de simplu! Noi l-am incercat si putem sa aruncam si o mica sugestie: daca nu gasiti somon, sau daca vreti sa experimentati, incercati aceeasi reteta cu ton. Este in aceeasi masura delicios si simplu de preparat, dar cu un alt gust! Edith il recomanda alaturi de o salata interesanta, insa noua ne-a atras atentia o alta salatica de pe blogul sau, anume simpla, sanatoasa si parfumata  salata coreeana de morcovi - asa-i ca suna bine?

Dar daca este weekend, trebuie sa ne si indulcim! Chez Mazilique am zarit delicioasa tarte tatin, care cu siguranta atrage toti iubitorii de caramel suav ca pe muste!  Pentru un pic de culoare, pentru cei care au invitati de impresionat si sunt suficient de norocosi  sa mai gaseasca pe piata ingredientul de baza, recomandam reteta lui Gourmandine  - sufleu de zmeura. Arata de milioane si punem pariu ca si gustul este pe masura

Ceva care ne-a rascolit imaginatia vine de la Maniac Bucatar  si se cheama Fenicul inabusit in unt. Uitati-va cum arata, doar pentru o secunda, apoi calibrati cum ati putea "asorta" cu o friptura frageda de vitel. Cum suna?

 Daca va mai ramane un pic de timp, puteti prepara ceva bun pe termen lung. De la  Maya Esprit, iata reteta de ulei de masline aromatizat, facut in casa. Merita incercat!


Va dorim un weekend frumos, cu soare si pofta mare, si, daca faceti vreo descoperire gastronomica, nu uitati sa ne-o impartasiti!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    adi (Bucatar) , 21 septembrie 2010

    Somonul cu sos terryaki a devenit "de-al casei" de cand cu articolul asta. Multumim!