Idei de weeekend 2 Septembrie 2010

Weekend-ul care ne bate la usa se anunta a fi unul tare frumos, pe care ne-am gandit sa-l onoram cu bucate alese. Colorate, parfumate, deosebite! Mai jos gasiti selectia noastra de retete si idei culese de pe bloguri. 

Idei de weeekend 2 Septembrie 2010

Nu stim de ce, dar suntem din nou in perioada in care ne atrag picanteriile asiatice. Asadar, nu am putut ignora supa de pui propusa de Adi Hadean , adica Tom Kha, o supita cu lapte de cocos, ghimbir si alte minuni. Suna atat de interesant incat trebuie sa o incercam macar o data!

Din bucataria lui Edith, ne-am orientat catre minunatul Somon in sos teryaki care se face teribil de simplu! Noi l-am incercat si putem sa aruncam si o mica sugestie: daca nu gasiti somon, sau daca vreti sa experimentati, incercati aceeasi reteta cu ton. Este in aceeasi masura delicios si simplu de preparat, dar cu un alt gust! Edith il recomanda alaturi de o salata interesanta, insa noua ne-a atras atentia o alta salatica de pe blogul sau, anume simpla, sanatoasa si parfumata salata coreeana de morcovi - asa-i ca suna bine?

Dar daca este weekend, trebuie sa ne si indulcim! Chez Mazilique am zarit delicioasa tarte tatin, care cu siguranta atrage toti iubitorii de caramel suav ca pe muste! Pentru un pic de culoare, pentru cei care au invitati de impresionat si sunt suficient de norocosi sa mai gaseasca pe piata ingredientul de baza, recomandam reteta lui Gourmandine - sufleu de zmeura. Arata de milioane si punem pariu ca si gustul este pe masura

Ceva care ne-a rascolit imaginatia vine de la Maniac Bucatar si se cheama Fenicul inabusit in unt. Uitati-va cum arata, doar pentru o secunda, apoi calibrati cum ati putea "asorta" cu o friptura frageda de vitel. Cum suna?

Daca va mai ramane un pic de timp, puteti prepara ceva bun pe termen lung. De la Maya Esprit, iata reteta de ulei de masline aromatizat, facut in casa. Merita incercat!

Va dorim un weekend frumos, cu soare si pofta mare, si, daca faceti vreo descoperire gastronomica, nu uitati sa ne-o impartasiti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise