Idei de weekend - 10 iunie 2010

Weekendul ne pregateste temperaturi ridicate si chef de stat mai mult pe-afara decat in fata aragazului. Am scanat blogurile sa gasim cele mai interesante retete usoare, racoroase si cu preparare rapida.  Iata ce-am gasit!

Idei de weekend - 10 iunie 2010

Pentru un mic dejun rupt din ceruri, sugeram trufele din feta, gasite pe blogul Teo`s Kitchen. Chiar daca autoarea le recomanda pentru o cina romantica, noi zicem ca, cel putin din punct de vedere nutritional, guguloaiele acestea sunt geniale si la micul dejun.

Eileen ne trezeste din toropeala cu o salata satioasa si sanatoasa - salata in straturi, mai exact. Suficient pentru un pranz varatic de nota zece, am zice noi!

Pentru cina, ne inspiram de pe blogul lui Edith si recomandam un orez prajit, care se face rapid si cu efort minim.Se poate consuma ca atare, sau ca garnitura pentru o fripturica la gratar. Noi il recomandam ca atare, de dragul siluetei (n-ati vazut ce talie au asiaticele?!) Daca totusi luati cina devreme si va culcati tarziu, noi sugeram sa optati pentru peste la gratar, preparat simplu si fara alte mirodenii.

Pentru desert, avem doua optiuni. Prima vine tot de pe blogul lui Edith si se prepara usor-usor de tot - mousse de caise. O ispita pe care nu o poate refuza nimeni!

Cea de-a doua optiune implica ceva mai multa migala, insa e un desert regesc. E vorba de Güllaç, deliciul sultanilor, care aduce impreuna apa de trandafiri, lapte din belsug, alune crocante, fistic aromat si rodie suculenta, printre foile imbibate ca de baclava. E mult mai usoara si dietetica decat baclavaua si, daca gasiti foile de cumparat (adica nu le preparati in casa), tot ce aveti de facut e sa asamblati. Mai multe detalii, pe blogul Crazy Mother Cooker.

Weekend frumos si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise